reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

@anyżowa pewnie zalozyla juz wrocenie po rodzenstwo po dzisiejszej udanej procedurze 😁

Jak poszło :)?
Nie nie, mały błąd w doprecyzowaniu z mojej strony, ale oczywiście że zakładam ostatni transfer Lady w tym roku 😉 a potem rodzeństwo🥰 limit pecha zdecydowanie już dawno temu został wyczerpany.

reklama
To jest taka glupota... ja miałam 9 komórek i ten sam dylemat. Nawet jeśli komercyjnie bysmy zamrozili to i tak w kolejnej probie moglibysmy zaplodnić nadal tylko 6. Uzyskalismy 3 zarodki i bardzo mi szkoda bo z tych kolejnych 3 pewnie jeszcze z 1 by sie udalo mieć. I co to komu by przeszkadzało -,-
tylko właśnie wtedy jakby zapładniali te 3 komórki to to już by się chyba liczyło jako kolejna procedura, bo będąc w programie nie można raz z programu a raz komercyjnie podchodzić do ivf (a przynajmniej tak mi tłumaczono) Ja właśnie dlatego nie walczyłam jakoś o to zamrażanje, no może jakby wiedziała że będę miała ich 19 to bym się zastanowiła, no ale jakby się okazało że zostało mi nie wiem ze 2 komórki i poszły do mrożenia, to później tylko na te 2 nie chciałabym marnować aż całej procedury

tylko właśnie wtedy jakby zapładniali te 3 komórki to to już by się chyba liczyło jako kolejna procedura, bo będąc w programie nie można raz z programu a raz komercyjnie podchodzić do ivf (a przynajmniej tak mi tłumaczono) Ja właśnie dlatego nie walczyłam jakoś o to zamrażanje, no może jakby wiedziała że będę miała ich 19 to bym się zastanowiła, no ale jakby się okazało że zostało mi nie wiem ze 2 komórki i poszły do mrożenia, to później tylko na te 2 nie chciałabym marnować aż całej procedury
Z doświadczenia nie polecam mrożenia komórek. Z 6 rozmrożonych komórek nie mieliśmy ani jednego zarodka. U nas liczyło się to w jednej procedurze bo po punkcji nasienie się nie nadawało do zapładniania jajeczek. Teraz nasienie też o słabych parametrach a mieliśmy 2 zarodki z 4 moich komórek.

A co do dzisiejszej rozmowy z lekarką to nie katuje mnie kolejną betą. Dzisiaj odstawiam leki i próbujemy w kolejnym cyklu. Po jakim czasie od odstawienia cyclogestu i dupka dostawałyście okres?

Oczywiście kciuki za dzisiaj - za kropki i IUI ✊✊✊

Z doświadczenia nie polecam mrożenia komórek. Z 6 rozmrożonych komórek nie mieliśmy ani jednego zarodka. U nas liczyło się to w jednej procedurze bo po punkcji nasienie się nie nadawało do zapładniania jajeczek. Teraz nasienie też o słabych parametrach a mieliśmy 2 zarodki z 4 moich komórek.

A co do dzisiejszej rozmowy z lekarką to nie katuje mnie kolejną betą. Dzisiaj odstawiam leki i próbujemy w kolejnym cyklu. Po jakim czasie od odstawienia cyclogestu i dupka dostawałyście okres?

Ja po 2,5 dnia dostawałam okres.

max 2 dni i okres przychodził

Ja do 2 dni okres zawsze od odstawienia proga.

To pozostaje mi czekać na małpiszona. Mam się kontaktować wtedy z lekarką i rozpisze mi leki i powie co i jak. To będzie mój pierwszy transfer mrożaka więc nawet mam już obawy czy się ładnie rozmrozi 😱

Dziewczyny, kiedy testujecie?

reklama
To pozostaje mi czekać na małpiszona. Mam się kontaktować wtedy z lekarką i rozpisze mi leki i powie co i jak. To będzie mój pierwszy transfer mrożaka więc nawet mam już obawy czy się ładnie rozmrozi 😱

Dziewczyny, kiedy testujecie?
Ja w niedzielę zacznę, ale to 4dpt więc nie mam oczekiwań

Do góry