reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Ja dziś po wizycie przedtransferowej, na ten moment idealne endometrium, dostałam leki przed transferem, mam większą dawkę progesteronu, który mam zacząć brać od niedzieli. Transfer równo za tydzień w piątek.

Ogólnie zobaczymy jak będzie tym razem, ale gdy się nie uda, doktor poleciła konsultację z immunologiem w zakresie tych badań genetycznych z Katowic i zalecenia do acofilu przy transferze ( miałam konsultacje prawie rok temu I miałam wtedy zalecony accofil ale wtedy nie byliśmy w in vitro). Mam luxmed i kojarzę, że któraś z dziewczyn konsultowała wyniki z Katowic w luxmedzie z jakąś Panią doktor z Bydgoszczy. Kojarzycie może jej nazwisko?? Bo nie mogę znaleźć w aplikacji.
brzmi wszystko dobrze:) trzymam kciuki aby się powiodło ✊✊✊😍

reklama
Ja u tej pierwszej, o których wspomniała annn1 mam wizytę w poniedziałek :) Dzisiaj wysyłałam wyniki naszych badań do zapoznania się przed konsultacją.
Dasz znać, jak wrażenia po konsultacji? Moj pakiet w luxmedzie nie obejmuje leczenia niepłodności, ale mam nadzieję, że się uda zrobić wizytę tam. W jaki sposób rezerwowałas wizytę i jak długo się czeka?

Dasz znać, jak wrażenia po konsultacji? Moj pakiet w luxmedzie nie obejmuje leczenia niepłodności, ale mam nadzieję, że się uda zrobić wizytę tam. W jaki sposób rezerwowałas wizytę i jak długo się czeka?
Chyba żaden pakiet w Luxmed nie obejmuje leczenia niepłodności 😅 ale podobno na to się powołują tylko ginekolodzy i położne

Hej
Od kilku dni zaczęłam was po ciuchu czytać , za każdą z was trzymam ogromne kciuki!

My staramy się od 1,5 roku w październiku udaliśmy się do lekarza zrobiliśmy podstawowe badania i po wynikach skierowali nas to kliniki. Aktualnie za kilka dni zaczynamy stymulację (czekam tylko na okres..dawno tak na niego nie czekałam )😆
Mam w sobie tyle emocji w tym momencie…to normalne ? Z jednej strony się cieszę jak cholera że mamy taką możliwość z drugiej jestem tym wszystkim przerażona - zastrzyki , uśpienie punkcja itp..
Powiedzcie proszę jak wy to przechodziłyście ? 😉

Pewnie, dam znać 😊
Ja to poza pakietem zupełnie, na ZL umawiałam. Na początku marca rezerwowałam termin i dopiero na 14.04 był. Ale potem ze 3 razy dostałam SMSa, że się zwolnił wcześniej i czy chcę przełożyć. No i za trzecim razem mi pasowało i przełożyłam na poniedziałek 🙂

Ja mam pakiet w Medi i ponoć tam też jakiś immunolog z tych polecanych jest, ale nie udało mi się ani razu złapać. No i też pytanie czy nie byłoby formułki „my nie leczymy niepłodności” 🤷🏻‍♀️

Pewnie, dam znać 😊
Ja to poza pakietem zupełnie, na ZL umawiałam. Na początku marca rezerwowałam termin i dopiero na 14.04 był. Ale potem ze 3 razy dostałam SMSa, że się zwolnił wcześniej i czy chcę przełożyć. No i za trzecim razem mi pasowało i przełożyłam na poniedziałek 🙂

Ja mam pakiet w Medi i ponoć tam też jakiś immunolog z tych polecanych jest, ale nie udało mi się ani razu złapać. No i też pytanie czy nie byłoby formułki „my nie leczymy niepłodności” 🤷🏻‍♀️
Tu wtrącę się 😁 ale tylko do Medi. Tak, nie leczą niepłodności ale mam wrażenie ze tylko ginekolodzy. Reszta normalnie działa w swoim dziedzinach. Tak samo immunolog. Ja „prosiłam” się przez infolinie. Inaczej graniczy z cudem znalezienie terminu na własna rękę.

Na spokojnie, ja byłam u niej w luxmedzie, co prawda nie mam immunologa w pakiecie i musiałam zapłacić, ale tak jak dziewczyny piszą na nieleczenie niepłodności powołują się tylko ginekolodzy 😅

reklama
Do góry