reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziewczyny czy to jest normalne ze skacze prolaktyna przy stymulacji? Ale sie zmartwilam ze to mi zepsuje moje komorki :(

Mam 64 z norma do 24 duzo za duzo...

reklama
Dziewczyny, powiedzcie mi co w tym okresie przed transferem ❄️ stosujecie? Do tego etapu nie dotarłam i nie bardzo wiem co stosować poza omegą, kwasem foliowym, B12, magnezem i probiotykami. Macie jakieś wskazówki? Mam ten post od Kłosowicz ale jakoś nie jestem przekonana do acardu, L-arginine stosuje się w cuklu w trakcie przygotowania czy wcześniej już warto pić?
Acard miałam zalecony co każdy transfer.
Magnez i no spa
Ostatnio piłam koktajl z buraka i arbuza.
Teraz kupiłam same słoiki z buraków.
No i wiadomo suplementy te co w ciąży

Acard miałam zalecony co każdy transfer.
Magnez i no spa
Ostatnio piłam koktajl z buraka i arbuza.
Teraz kupiłam same słoiki z buraków.
No i wiadomo suplementy te co w ciąży
Ok ale ten koktail pijesz już w cyklu poprZedzajacym transfer czy dopiero od miesiączki w cyklu w którym ma być wykonany?

Dziewczyny, u mnie z 8 komorek, 4 puste, 4 do zapłodnienia w tym 1 niedojrzala, 2 nienadawaly się, i 1 zapłodniona prawidłowo.
Nie mam juz siły. To się na pewno nie uda, pewnie padnie w ostastniej dobie, jak przy ostatnich dwoch procedurach. Maja zadzwonic miedzy 5 a 7 doba, jeśli uda się zamrozić. Ja to juz pierdole :(
Nie wierze.... tak bardzo Ci kibicowałam, to jest cholernie niesprawiedliwe. Dlaczego tak się dzieje, mieli już 2 procedury do porównania skuteczności... W poprzednich ile się udało wychodować dojrzałych komórek?

Trzymaj się, przytulam. Miejmy nadzieję że ta 1 to będzie właśnie TA.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, u mnie z 8 komorek, 4 puste, 4 do zapłodnienia w tym 1 niedojrzala, 2 nienadawaly się, i 1 zapłodniona prawidłowo.
Nie mam juz siły. To się na pewno nie uda, pewnie padnie w ostastniej dobie, jak przy ostatnich dwoch procedurach. Maja zadzwonic miedzy 5 a 7 doba, jeśli uda się zamrozić. Ja to juz pierdole :(
jejku bardzo mi przykro :( trzymam kciuki za tego jednego kropka! Oby okazał się wojownikiem 🍀
Juz znam wynik mąż nie wytrzymał, otworzył i mi napisał, wynik pgta jest prawidłowy ❤️. Szczerze, aż nie wierzę, że ta jedna jedyna komórka która dotrwala tym razem okazała się zdrowa.🥹
piękne wieści 💚

Hmm a robilas przeciwciała przeciwjądrowe? 🤔

Nie wiem czy czytalas moj wczesniejszy kom ale jeszcze sa nowe badania, ze co do jakosci i dzielenia sie prawidlowo komorek pomaga DHA w polaczeniu z... choliną. Ja np o tym wczesniej nie wiedziałam ale teraz już suplementuje
A co dokładnie bierzesz? Jakie dawki DHA i choliny?

reklama
Juz znam wynik mąż nie wytrzymał, otworzył i mi napisał, wynik pgta jest prawidłowy ❤️. Szczerze, aż nie wierzę, że ta jedna jedyna komórka która dotrwala tym razem okazała się zdrowa.🥹
Również dzisiaj uzyskałam wynik swojego jednego zarodka z którego była biopsja
pobrana tylko u mnie było PGT-A i nasz jeden jedyny który został rozmrożony do pobrania biopsji okazał się zdrowym chłopcem 🥰🥰🥰kamień z serca ♥️ teraz czekanie na okres i przygotowania do transferu przypomnę moja sytuacja mieliśmy pobrane 4 komórki z tego było zarodki 5 AA ,5BB ,3BB zarodek 5Aa dał ciążę na 9 tyg serduszko przestało bić okazało się ,że mam nieprawidłowy Kariotyp więc trzeba zrobić badanie zarodka , został rozmrożony 3BB ładnie się rozmroził wszystko super biopsja pobrana .Zarodek 5BB nie chciał się dobrze rozmrozić został stracony poszedł w tą drugą stronę . Więc została biopsja tego jednego 3BB wysłana do Czech i czeka zdrowy chłopiec 🥰🥰🥰🥰mam już córeczkę z zarodka 2BB i drugiej procedury transfer 3 teraz była trzecia procedura boże jak ja się cieszę że ten jeden jest zdrowy 🥰🥰🥰🥰

Do góry