penguinlicious
Fanka BB :)
Niekoniecznie. A jakie HLA-C u męża/partnera?Dostaliśmy dzisiaj wyniki z Katowic. Czy Kir AA to bardzo źle?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Niekoniecznie. A jakie HLA-C u męża/partnera?Dostaliśmy dzisiaj wyniki z Katowic. Czy Kir AA to bardzo źle?
Pilnujcie temperatury. Ja już po niespodziewanym incydencie temp 38,8 bardzo pilnowałam jej i prawie co godzinę mierzyłam. Jak tylko mi wzrastała z wartości np 36,9 do okolo 37,4 to piłam paracetamol i od razu wkraczały zimne okłady. Nie czekałam już na to czy dojdzie do 38, bo ciężko mi bylo później ją zbić plus strasznie dużo stresu mnie to kosztowało. Przez 3 dni co chwilę leżałam z ręcznikiem na czole. Jak tylko zaczynałam czuć, że coś się dzieje od razu okład i mierzenie temp.Kurcze, a mój właśnie się rozkłada i to dość mocno. Załamię się chyba, bo kończę stymulację, zaraz punkcja i nie dość że nasienie mamy ogólnie słabe, to jeszcze teraz z chorobą. Nie wiem czy w ogóle go dopuszczą...
Czemu to zawsze musi być takie skomplikowane![]()
Mam kir AA i po trzech latach starań drugi transfer aktualnie 20tcDostaliśmy dzisiaj wyniki z Katowic. Czy Kir AA to bardzo źle?
Ostatnio na q&a z ministerstwem na profilu nasz bocian na ig było pytanie o histeroskopie i odpowiedzieli, że w programie nie jest refundowana, natomiast można zrobić w ramach NFZ (lekarz może wystawić skierowanie do szpitala)Daj koniecznie znać co na to ministerstwobo też mnie to czeka.
Oj widziałam to i też mi się ciśnienie podniosło. I coraz większe mam wrażenie że oni nie mieli żadnej diagnostyki zrobionej, oprócz tego że wiedziała że ma endometriozę. Jak pokazała te paragony to aż się zaśmiałamScrolluje sobie tik toka i widzę, że Maja Staśko dodała filmik z oburzeniem, że diagnostyka mężczyzn nie jest objęta programem ivfjeny jak mi to ciśnienie podniosło, można wywnioskować z tego, że nie byli wcześniej u androloga który by próbował wdrożyć jakieś leczenie na poprawę nasienia
pary się leczą, wydają grube pieniądze z własnej kieszeni, a tu dramat bo program nie przewiduje DIAGNOSTYKI
![]()
Nie mogę załączyć foto ale wynik HLA-C C*02, *12Niekoniecznie. A jakie HLA-C u męża/partnera?
Konsultowalaś to z immunologiem czy ginekolog w klinice ogarnął temat?Mam kir AA i po trzech latach starań drugi transfer aktualnie 20tcna accofilu
Scrolluje sobie tik toka i widzę, że Maja Staśko dodała filmik z oburzeniem, że diagnostyka mężczyzn nie jest objęta programem ivfjeny jak mi to ciśnienie podniosło, można wywnioskować z tego, że nie byli wcześniej u androloga który by próbował wdrożyć jakieś leczenie na poprawę nasienia
pary się leczą, wydają grube pieniądze z własnej kieszeni, a tu dramat bo program nie przewiduje DIAGNOSTYKI
![]()
Też mnie to zdziwiło, kariotypów chyba też nie robili, podeszli do in vitro, bo ona ma endometriozę? Dziwne to dla mnie, badali zarodki, a nie zrobili podstaw.Oj widziałam to i też mi się ciśnienie podniosło. I coraz większe mam wrażenie że oni nie mieli żadnej diagnostyki zrobionej, oprócz tego że wiedziała że ma endometriozę. Jak pokazała te paragony to aż się zaśmiałamjakim cudem oni nie byli u androloga w ogóle
![]()
Na szczęście temperatury nie ma, a to jest chyba najważniejsze u facetów jeśli chodzi o nasienie. Ja nawet nie wiem skąd przyniosłam to dziadostwo. On się zaraził ode mnie, ale ja przeszłam to jakoś w miarę. Najgorsze że przez całą zimę nie chorowaliśmy ani razu aż do dzisiajPilnujcie temperatury. Ja już po niespodziewanym incydencie temp 38,8 bardzo pilnowałam jej i prawie co godzinę mierzyłam. Jak tylko mi wzrastała z wartości np 36,9 do okolo 37,4 to piłam paracetamol i od razu wkraczały zimne okłady. Nie czekałam już na to czy dojdzie do 38, bo ciężko mi bylo później ją zbić plus strasznie dużo stresu mnie to kosztowało. Przez 3 dni co chwilę leżałam z ręcznikiem na czole. Jak tylko zaczynałam czuć, że coś się dzieje od razu okład i mierzenie temp.
No ciężki jest teraz okres na te stymulacje w szczycie grypowym. Na każdym kroku widać kogoś z czerwonym nosem, a człowiek akurat teraz tak bardzo nie chce zachorowac![]()
Też ją obserwuję i trochę nie rozumiem biadolenia odnośnie tego, że oni przez rok się starali i wyszło że oboje są niepłodni. Rok to nie jest długo to po pierwsze, po drugie tak jak dziewczyny mówicie, androlog to podstawa. My trafiliśmy do programu rządowego po prawie 3 letnim okresie poszukiwań problemu u obojga i z książką badan mającą kilkadziesiąt stron dla kazdego z nas osobna. U nich to początek tej drogi tak naprawdę.Scrolluje sobie tik toka i widzę, że Maja Staśko dodała filmik z oburzeniem, że diagnostyka mężczyzn nie jest objęta programem ivfjeny jak mi to ciśnienie podniosło, można wywnioskować z tego, że nie byli wcześniej u androloga który by próbował wdrożyć jakieś leczenie na poprawę nasienia
![]()
Nie widziałam tych wywodów, sama uważam że panowie w programie zostali ciut pominięci ale bez przesady. Też jesteśmy z M u andrologia poza kliniką i na terapię idzie nam teraz masa kasy ale i tak cieszymy się że jest program, który naprawdę daje dużo. Gdyby nie było programu to po pierwszej procedurze i wcześniejszych badaniach raczej bylibyśmy spłukani. A tak, jescze walczymy.Oj widziałam to i też mi się ciśnienie podniosło. I coraz większe mam wrażenie że oni nie mieli żadnej diagnostyki zrobionej, oprócz tego że wiedziała że ma endometriozę. Jak pokazała te paragony to aż się zaśmiałamjakim cudem oni nie byli u androloga w ogóle
![]()