reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Jaka reakcja męża? Nie powiedziałaś mu o teście? Super wiadomość!
Nie, wiedziałam jaka będzie, po 3 stratach inna nie może być. Przytulił mnie ale powiedział żebym nie robiła dużych nadziei, cieszyć się że jest następny krok i żeby się utrzymało. Generalnie mamy większe szanse bo przebadałam zarodki ale zawsze echo poprzednich przeżyć gdzieś cmi z tyłu głowy:)

Nie, wiedziałam jaka będzie, po 3 stratach inna nie może być. Przytulił mnie ale powiedział żebym nie robiła dużych nadziei, cieszyć się że jest następny krok i żeby się utrzymało. Generalnie mamy większe szanse bo przebadałam zarodki ale zawsze echo poprzednich przeżyć gdzieś cmi z tyłu głowy:)
To zrozumiale, to co człowiek przeżył to jego… będę klepać zdrowaśki, żeby każda z nas mogła się cieszyć ciążą i dzieckiem, o którym tak marzy ❤️

Dziewczyny w czwartek transfer i z tego co pamiętam kazali mi brać encorton 1,5 x1, prolutex rano, cyclogest x3 i estrofem 5 razy dziennie po 1 tabletce.
Czy to normalne, że 5 dni przed transferem zaczyna się brać właśnie te leki jak cyclogest, encorton, prolutex dodatkowo do estrofemu ?

Dziewczyny w czwartek transfer i z tego co pamiętam kazali mi brać encorton 1,5 x1, prolutex rano, cyclogest x3 i estrofem 5 razy dziennie po 1 tabletce.
Czy to normalne, że 5 dni przed transferem zaczyna się brać właśnie te leki jak cyclogest, encorton, prolutex dodatkowo do estrofemu ?
Cyclogest i prolutex to progesteron. Podaje się tyle dni przed transferem ile ma dni zarodek. Zarodek 5 dniowy więc 5 dni przed jest podawany progesteron

Na cyklu sztucznym jak najbardziej bierze się proga 5 dni przed transferem 5 dniowego zarodka😉 ja brałam Duphaston i Cyclogest a w dzień transferu doszedł mi Prolutex, bo wynik badania proga nie był zadowalający. Może Twój lekarz woli już od razu włączyć żeby poziom był wysoki.

Ostatnia kontrola za mną, w poniedziałek punkcja!
Dziewczyny, też miałyście taką szaloną rozpiskę leków?
Progesteron doustnie i dopochwowo
Estradiol
Betadine dopochwowo
Doxycyklina antybiotyk
Clexane przeciwzakrzepowo
🙉 będę świecić w ciemności 😅

Dziś wieczorem podaję Ovitrelle 🤩

Doktor powiedział że mam się nie martwić że są tylko trzy komórki, bo przecież potrzebujemy jednej 😋 trzymam się więc kurczowo tej myśli i trochę mi wrócił optymizm 😊
Powodzenia w poniedziałek na punkcji🍀
A na co ten antybiotyk dostałaś? tak z ciekawości pytam.

Ja biorę do tej pory
1.5 x1 encorton
3 x 2 estrofem
2x 1 zastrzyk prolutex
3 x cyclogest
Zestaw od 5 dni przed.
Trzymam kciuki zantransfer ;)

reklama
Do góry