raisonnablement
Fanka BB :)
Jaka reakcja męża? Nie powiedziałaś mu o teście? Super wiadomość!Beta 90,60 8dpt
D dimery mi spadłycieszę sie teraz czekam na przyrost w poniedziałek
![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jaka reakcja męża? Nie powiedziałaś mu o teście? Super wiadomość!Beta 90,60 8dpt
![]()
Już nie długo nawet szybciej niż pół rokuNie dzidzia się ukrywa, ale w poniedziałek wizyta to może się dowiemydalej to do mnie nie dociera, że za pół roku się spotkamy, niesamowite to jest
![]()
Nie, wiedziałam jaka będzie, po 3 stratach inna nie może być. Przytulił mnie ale powiedział żebym nie robiła dużych nadziei, cieszyć się że jest następny krok i żeby się utrzymało. Generalnie mamy większe szanse bo przebadałam zarodki ale zawsze echo poprzednich przeżyć gdzieś cmi z tyłu głowyJaka reakcja męża? Nie powiedziałaś mu o teście? Super wiadomość!
To zrozumiale, to co człowiek przeżył to jego… będę klepać zdrowaśki, żeby każda z nas mogła się cieszyć ciążą i dzieckiem, o którym tak marzyNie, wiedziałam jaka będzie, po 3 stratach inna nie może być. Przytulił mnie ale powiedział żebym nie robiła dużych nadziei, cieszyć się że jest następny krok i żeby się utrzymało. Generalnie mamy większe szanse bo przebadałam zarodki ale zawsze echo poprzednich przeżyć gdzieś cmi z tyłu głowy![]()
Cyclogest i prolutex to progesteron. Podaje się tyle dni przed transferem ile ma dni zarodek. Zarodek 5 dniowy więc 5 dni przed jest podawany progesteronDziewczyny w czwartek transfer i z tego co pamiętam kazali mi brać encorton 1,5 x1, prolutex rano, cyclogest x3 i estrofem 5 razy dziennie po 1 tabletce.
Czy to normalne, że 5 dni przed transferem zaczyna się brać właśnie te leki jak cyclogest, encorton, prolutex dodatkowo do estrofemu ?
Na cyklu sztucznym jak najbardziej bierze się proga 5 dni przed transferem 5 dniowego zarodkaDziewczyny w czwartek transfer i z tego co pamiętam kazali mi brać encorton 1,5 x1, prolutex rano, cyclogest x3 i estrofem 5 razy dziennie po 1 tabletce.
Czy to normalne, że 5 dni przed transferem zaczyna się brać właśnie te leki jak cyclogest, encorton, prolutex dodatkowo do estrofemu ?
Powodzenia w poniedziałek na punkcjiOstatnia kontrola za mną, w poniedziałek punkcja!
Dziewczyny, też miałyście taką szaloną rozpiskę leków?
Progesteron doustnie i dopochwowo
Estradiol
Betadine dopochwowo
Doxycyklina antybiotyk
Clexane przeciwzakrzepowo
będę świecić w ciemności
Dziś wieczorem podaję Ovitrelle
Doktor powiedział że mam się nie martwić że są tylko trzy komórki, bo przecież potrzebujemy jednejtrzymam się więc kurczowo tej myśli i trochę mi wrócił optymizm
![]()
Ja biorę do tej poryDziewczyny w czwartek transfer i z tego co pamiętam kazali mi brać encorton 1,5 x1, prolutex rano, cyclogest x3 i estrofem 5 razy dziennie po 1 tabletce.
SuperBeta 90,60 8dpt
![]()