reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Rozmawiałam tylko telefonicznie z embriologiem który przekazywał mi tą wiadomość. Powiedział tylko że powodem może być przyczyna naszej bezpłodności- tak ogólnie. Jak pytałam to podobno zdarza się dość często i kolejne próby są już udane często. Nie wiem co o tym myśleć, trafiliśmy do kliniki z powodu problemów z plemnikami. A mi się teraz wydaje że to ja mam problem bo wystymulowałam 6 komórek i tylko 4 dojrzałe. 1 odpadła od razu po zaplodnieniu, 1 została uznana za dobrze rokującą a 2 słabo rokujące. Czyli chyba słabo jak na osobę teoretycznie bez problemów z płodnością. Co jeszcze mnie zastanowiło dowiedziałam się że moje zarodki były obserwowane w 2 a potem dopiero w 5 dobie, więc tak naprawdę nie wiadomo kiedy zaczął być z nimi problem. Nie wiem czy to powszechna praktyka ale wydawało mi się że zarodki są stale monitorowane lub codziennie...
A jakie masz AMH?

bo często jest to mylone z zarodkami a tu nie chodzi o zarodki bo można nie uzyskać żadnego.
Jeśli nie uzyska się z dwóch procedur po minimum 2 dojrzałe komórki wtedy nie można już podejść na własnych komórkach zostaje ak lub az. To jakby świadczy o złej odpowiedzi organizmu na stymulację.
Tylko ja za każdym poprzednim razem miałam porbaną jedną komórkę (na pierwszej i drugiej punkcji). Chyba że ja czegoś nie rozumiem 🙆‍♀️

Natomiast no jak w 5dpt beta jest 0 to chyba małe szanse, chociaż na pewno i takie przypadki były, że coś tam później ruszało. A z tym testowaniem sikancami to daj pan spokój… wykończyć się można ;)

ja jestem 8dpt i dopiero dzisiaj mam taką mocniejsza kreskę. A jak zrobiłam 6dpt wieczorem to w ogóle nie było, bo piłam dużo wody. Także jak ktoś świruje z testami jak ja to może być ciężko :D

reklama
Do góry