dziewczyny, a tak z ciekawości: ile dni po transferze jak beta wynosi 0 to już faktycznie nie ma na co liczyć? Tak bez kitu i robienia zbędnej nadziei.
reklama
LadyCaro
Fanka BB :)
jak nie ma kreski 5 dpt? To chyba dużo za wcześnie, żeby tracić nadzieję na powodzenie. To odpowiednik 10 dpo tylkoJa bym powiedziała, że 4-5 dot 5dbiowej blaszki. Ale to tylko teoria…
A jakie masz AMH?Rozmawiałam tylko telefonicznie z embriologiem który przekazywał mi tą wiadomość. Powiedział tylko że powodem może być przyczyna naszej bezpłodności- tak ogólnie. Jak pytałam to podobno zdarza się dość często i kolejne próby są już udane często. Nie wiem co o tym myśleć, trafiliśmy do kliniki z powodu problemów z plemnikami. A mi się teraz wydaje że to ja mam problem bo wystymulowałam 6 komórek i tylko 4 dojrzałe. 1 odpadła od razu po zaplodnieniu, 1 została uznana za dobrze rokującą a 2 słabo rokujące. Czyli chyba słabo jak na osobę teoretycznie bez problemów z płodnością. Co jeszcze mnie zastanowiło dowiedziałam się że moje zarodki były obserwowane w 2 a potem dopiero w 5 dobie, więc tak naprawdę nie wiadomo kiedy zaczął być z nimi problem. Nie wiem czy to powszechna praktyka ale wydawało mi się że zarodki są stale monitorowane lub codziennie...
Tylko ja za każdym poprzednim razem miałam porbaną jedną komórkę (na pierwszej i drugiej punkcji). Chyba że ja czegoś nie rozumiembo często jest to mylone z zarodkami a tu nie chodzi o zarodki bo można nie uzyskać żadnego.
Jeśli nie uzyska się z dwóch procedur po minimum 2 dojrzałe komórki wtedy nie można już podejść na własnych komórkach zostaje ak lub az. To jakby świadczy o złej odpowiedzi organizmu na stymulację.
A źle doczytałam. Chodziło mi o betę… kreski to może nie być długo długo.jak nie ma kreski 5 dpt? To chyba dużo za wcześnie, żeby tracić nadzieję na powodzenie. To odpowiednik 10 dpo tylko
LadyCaro
no ja nie będę miała innej możliwości, bo w wigilię pewnie wypadnie 5dptNatomiast no jak w 5dpt beta jest 0 to chyba małe szanse, chociaż na pewno i takie przypadki były, że coś tam później ruszało. A z tym testowaniem sikancami to daj pan spokój… wykończyć się można
reklama
raisonnablement
To może uda ci się w wigilię zrobić betę?no ja nie będę miała innej możliwości, bo w wigilię pewnie wypadnie 5dpt