reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Hej. Strasznie mi przykro, że znowu nie po drodze z rozpoczęciem stymulacji, to musi być frustrujące i przykre😖😟

Super, że zajęłaś głowę sprawami świątecznymi, ja planuję ubrać choinkę w ten weekend po powrocie stąd już z kropkiem na pokładzie😃🙂

A co u mnie? Pojutrze mam transfer🙈
W zasadzie, to wcale nie jest źle - złapałam do tego tematu miły dystans i przyjmuję sprawy takimi, jakimi są - w końcu i tak nie mam na to większego wpływu. Jak to mówią - wyżej dupy nie podskoczę ;) Może za jakiś czas pójdziemy w kd - albo wcale nie. Kto wie 🤷‍♀️

Trzymam kciuki najmocniej jak to możliwe 🤞🤞

Dzięki. Uspokoiłaś i to bardzo! A co do paracetamolu to prawda, to tutaj remedium na całe zło tego świata. Właśnie dlatego, zdecydowałam się na ivf w Polsce. Stosunek do leczenia w tutejszej służbie zdrowia pozostawia wiele do życzenia o czym się przekonałam nie tylko ja ale i moje otoczenie. Tak samo z prowadzeniem ciąży, pierwsze USG na NHS jest w okolicy 12 tyg. A ciąże prowadzą głównie położne, nie ma badania bety lekarza się widzi dopiero jak są mega komplikacje, terminy do specjalisty to około 7 miesięcy. Całkiem inaczej to wszystko tu wygląda niż w PL. Dobrze , że w okolicy są polskie prywatne ośrodki zdrowia, inaczej bym tu zginęła albo bujała się nie wiadomo ile z leczeniem.
I tak nie jest źle, dokładnie rok po mnie koleżanka w UK prowaadzila ciążę i miała więcej badań niż ja w Norwegii. Ciąża uznawana jest w 16tc, jedyne usg wykonywane jest w 19tc. A chodzi się do położnych, mierzą brzuch i sprawdzają echo serca tymi detektorami, ale z drugiej strony nigdy nie zostałam olana... każda watpilowsc mogłam pisać dzwonić, słyszałam tylko że gdyby coś się działo w 15 minut jesteś w szpitalu, 10 min lotu i 5 min czekania na helikopter. Za to kolejek nie ma. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Ale paracetamol to tam dają na wszystko, śmieją się sami że wprowadzą lody o smaku paracetamolu. Witamina D, Witamina C i paracetamol to podstawy.

I tak nie jest źle, dokładnie rok po mnie koleżanka w UK prowaadzila ciążę i miała więcej badań niż ja w Norwegii. Ciąża uznawana jest w 16tc, jedyne usg wykonywane jest w 19tc. A chodzi się do położnych, mierzą brzuch i sprawdzają echo serca tymi detektorami, ale z drugiej strony nigdy nie zostałam olana... każda watpilowsc mogłam pisać dzwonić, słyszałam tylko że gdyby coś się działo w 15 minut jesteś w szpitalu, 10 min lotu i 5 min czekania na helikopter. Za to kolejek nie ma. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Ale paracetamol to tam dają na wszystko, śmieją się sami że wprowadzą lody o smaku paracetamolu. Witamina D, Witamina C i paracetamol to podstawy.
Skoro są chipsy o smaku octu to lody o smaku paracetamolu to kwestia czasu🤣 raz miałam zapalenie ucha poszłam na IP i co: Proszę wziąć paracetamol, jak nie przejdzie to wypiszemy antybiotyk. Ehhh😅

reklama
Do góry