reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Hej. Strasznie mi przykro, że znowu nie po drodze z rozpoczęciem stymulacji, to musi być frustrujące i przykre😖😟

Super, że zajęłaś głowę sprawami świątecznymi, ja planuję ubrać choinkę w ten weekend po powrocie stąd już z kropkiem na pokładzie😃🙂

A co u mnie? Pojutrze mam transfer🙈
W zasadzie, to wcale nie jest źle - złapałam do tego tematu miły dystans i przyjmuję sprawy takimi, jakimi są - w końcu i tak nie mam na to większego wpływu. Jak to mówią - wyżej dupy nie podskoczę ;) Może za jakiś czas pójdziemy w kd - albo wcale nie. Kto wie 🤷‍♀️

Trzymam kciuki najmocniej jak to możliwe 🤞🤞

Dzięki. Uspokoiłaś i to bardzo! A co do paracetamolu to prawda, to tutaj remedium na całe zło tego świata. Właśnie dlatego, zdecydowałam się na ivf w Polsce. Stosunek do leczenia w tutejszej służbie zdrowia pozostawia wiele do życzenia o czym się przekonałam nie tylko ja ale i moje otoczenie. Tak samo z prowadzeniem ciąży, pierwsze USG na NHS jest w okolicy 12 tyg. A ciąże prowadzą głównie położne, nie ma badania bety lekarza się widzi dopiero jak są mega komplikacje, terminy do specjalisty to około 7 miesięcy. Całkiem inaczej to wszystko tu wygląda niż w PL. Dobrze , że w okolicy są polskie prywatne ośrodki zdrowia, inaczej bym tu zginęła albo bujała się nie wiadomo ile z leczeniem.
I tak nie jest źle, dokładnie rok po mnie koleżanka w UK prowaadzila ciążę i miała więcej badań niż ja w Norwegii. Ciąża uznawana jest w 16tc, jedyne usg wykonywane jest w 19tc. A chodzi się do położnych, mierzą brzuch i sprawdzają echo serca tymi detektorami, ale z drugiej strony nigdy nie zostałam olana... każda watpilowsc mogłam pisać dzwonić, słyszałam tylko że gdyby coś się działo w 15 minut jesteś w szpitalu, 10 min lotu i 5 min czekania na helikopter. Za to kolejek nie ma. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Ale paracetamol to tam dają na wszystko, śmieją się sami że wprowadzą lody o smaku paracetamolu. Witamina D, Witamina C i paracetamol to podstawy.

I tak nie jest źle, dokładnie rok po mnie koleżanka w UK prowaadzila ciążę i miała więcej badań niż ja w Norwegii. Ciąża uznawana jest w 16tc, jedyne usg wykonywane jest w 19tc. A chodzi się do położnych, mierzą brzuch i sprawdzają echo serca tymi detektorami, ale z drugiej strony nigdy nie zostałam olana... każda watpilowsc mogłam pisać dzwonić, słyszałam tylko że gdyby coś się działo w 15 minut jesteś w szpitalu, 10 min lotu i 5 min czekania na helikopter. Za to kolejek nie ma. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Ale paracetamol to tam dają na wszystko, śmieją się sami że wprowadzą lody o smaku paracetamolu. Witamina D, Witamina C i paracetamol to podstawy.
Skoro są chipsy o smaku octu to lody o smaku paracetamolu to kwestia czasu🤣 raz miałam zapalenie ucha poszłam na IP i co: Proszę wziąć paracetamol, jak nie przejdzie to wypiszemy antybiotyk. Ehhh😅

reklama
Do góry