reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
@wrobelmm co słychać, nic się nie odzywasz😔
Kochana ❤️ Dziękuję, że pytasz. Przepraszam, że się nie odzywam, ale jakoś zupełnie nie mam do tego ostatnio głowy - od powrotu z urlopu mam urwanie głowy, przez co jestem totalnie nie na bieżąco z tym co się tutaj dzieje - wpadam tylko czasem sprawdzić wiadomości.

U mnie w sumie bez większych zmian - ponownie nie rozpoczęliśmy stymulacji z powodu torbieli. Poza tym miałam konsultację z dr Jankowską, która zwróciła nam uwagę na to, aby mąż zrobił dodatkowe badania w związku cukrzycą i wynikiem tsh, a ja m.in. genetyczne w kierunku celiakii oraz, co ciekawe - że ona wdrożyłaby u mnie accofil i mam zbyt niski poziom dhea-so4 (mimo, że poziom jest w normie, a żaden z dotychczasowych lekarzy nie zwrócił mi na to uwagi). Więc idziemy sobie z tym dalej - w grudniu już nie zaczniemy stymulacji, bo wszystko wypadałoby w okolicach świąt, a to zupełnie bez sensu.

Szykujemy się więc do świąt - dzisiaj upiekłam pierniczki, musze zrobić listę potraw i ogarnąć dom oraz choinkę - więc jak to przed świętami - masa najróżniejszych tematów :)

A co u Ciebie? (nie nadrobię zaległości w czytaniu, więc będę wdzięczna za streszczenie ❤️)

Ja miałam podobny wynik w krwi i lekarz powiedział, że to niski wynik i był zdziwiony, że mimo to endometrium ładnie rośnie.
Ale i tak miałam zwiększoną dawkę, bo się zatrzymało na 10mm...
Ja brałam końcowo o 4 rano 1x2mg, o 10 rano 2x2mg, o 16 1x2mg i o 22 2x2mg.
A 10mm to chyba ładny wynik endometrium?
Nie wiem czemu powiedział, że to dobry wynik estradiolu.. 🫤

reklama
Kochana ❤️ Dziękuję, że pytasz. Przepraszam, że się nie odzywam, ale jakoś zupełnie nie mam do tego ostatnio głowy - od powrotu z urlopu mam urwanie głowy, przez co jestem totalnie nie na bieżąco z tym co się tutaj dzieje - wpadam tylko czasem sprawdzić wiadomości.

U mnie w sumie bez większych zmian - ponownie nie rozpoczęliśmy stymulacji z powodu torbieli. Poza tym miałam konsultację z dr Jankowską, która zwróciła nam uwagę na to, aby mąż zrobił dodatkowe badania w związku cukrzycą i wynikiem tsh, a ja m.in. genetyczne w kierunku celiakii oraz, co ciekawe - że ona wdrożyłaby u mnie accofil i mam zbyt niski poziom dhea-so4 (mimo, że poziom jest w normie, a żaden z dotychczasowych lekarzy nie zwrócił mi na to uwagi). Więc idziemy sobie z tym dalej - w grudniu już nie zaczniemy stymulacji, bo wszystko wypadałoby w okolicach świąt, a to zupełnie bez sensu.

Szykujemy się więc do świąt - dzisiaj upiekłam pierniczki, musze zrobić listę potraw i ogarnąć dom oraz choinkę - więc jak to przed świętami - masa najróżniejszych tematów :)

A co u Ciebie? (nie nadrobię zaległości w czytaniu, więc będę wdzięczna za streszczenie ❤️)
Hej. Strasznie mi przykro, że znowu nie po drodze z rozpoczęciem stymulacji, to musi być frustrujące i przykre😖😟

Super, że zajęłaś głowę sprawami świątecznymi, ja planuję ubrać choinkę w ten weekend po powrocie stąd już z kropkiem na pokładzie😃🙂

A co u mnie? Pojutrze mam transfer🙈

Do góry