reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Nooo będziemy się stresować w tym samym czasie. Kiedy będziesz sikańca robić pierwszego? Ja planuje wytrzymać do 6 dpt🫣 boję się chyba testować wcześniej.

Masz dobrą obstawę lekową💪. Ja też biorę sporo tych leków, tabsów witamin, czasem to już nie mogę patrzeć na te wszystkie tabletki🙈🥴
Od transferu jeszcze zastrzyki dojdą, byle tylko to wszystko dało efekt😛
P.s A jak bierzesz ten magnez? Bo ja biorę 1 tabletkę rano a na wieczór 2 (Magne B6 forte)

Zaszalałaś!😃🍉Smacznego koktajlu 🍸🙂
Cieszę się mega, że wszystko idzie zgodnie z planem 😍😍😍

reklama
I nie zrozumcie mnie źle, ja sama jak się dowiedziałam w październiku i potem listopadzie że u mnie skończyła się kasa to też byłam bardzo zawiedziona. :( Ale nie wiem czy wieszałabym psy na lekarzach, bo to nie ich wina. Kliniki też nie miały czasu na przygotowanie sie wcześniej więc niestety jest wiele błędów które wychodzą w praniu :( a rykoszetem dostają pary :( oby ktoś tam na górze organizował klinikom jakieś sesje wyciągania wniosków z działania programu i wprowadzili szybko usprawnienia :)
Tu chodzi o sytuacji że już krecili akcje od listopada początku, usłyszałam że po 15 nie będzie transferów... pytam urlopy? Nie, kwestia rozliczenia MZ, teraz że nie mają kasy. Ja nikomu nie bronie urlopu. Gdyby powiedział po 15 nie ma transferów, lekarze mają urlopy do końca roku to spoko... pewnie bym soe wkurzyła ale to też ludzie. Nie lubię obłudy, dawania komus nadziei a później jej odbieranie. I jesteśmy zostawieni w powietrzu bo ja usłyszałam że nie wiadomo kiedy będą środki.
A co do klinik boję się jak będzie za rok. Skoro program ruszył w czerwcu i brakuje środków a co roku jest ta sama pula, to wg obliczeń w lipcu skończą procedury bo braknie środków...

Cześć dziewczyny, mam nadzieję, że dobrze trafiłam 😆 Podpowiedzcie mi proszę, czy wykonywać 4 przyrost bety czy czekać już cierpliwie na USG?

I. HCG 48,7 prog. 22,25 (6 dni po transferze)
II. HCG 161, prog. 26,73 (8 dni po transferze)
III HCG 403,6 prog. 26,34 (10 dni po transferze)

Cześć dziewczyny, mam nadzieję, że dobrze trafiłam 😆 Podpowiedzcie mi proszę, czy wykonywać 4 przyrost bety czy czekać już cierpliwie na USG?

I. HCG 48,7 prog. 22,25 (6 dni po transferze)
II. HCG 161, prog. 26,73 (8 dni po transferze)
III HCG 403,6 prog. 26,34 (10 dni po transferze)
Moim zdaniem możesz już czekać na usg. Ładne przyrosty. Gratulacje :)

super! mega gratulacje.
Ja staram się 4,5 roku już i przede mną pierwszy transfer.

polecam pić przed transferem koktajl płodności, ja przy obecnym piłam i chyba mam efekty 😅
200g arbuza, 80g buraków, 10g imbiru. Dobrze zacząć go pić jeszcze przed transferem bo pomaga w ukrwieniu macicy. No i jadłam suszone morele i orzechy brazylijskie - może to też coś dało ☺️

reklama
polecam pić przed transferem koktajl płodności, ja przy obecnym piłam i chyba mam efekty 😅
200g arbuza, 80g buraków, 10g imbiru. Dobrze zacząć go pić jeszcze przed transferem bo pomaga w ukrwieniu macicy. No i jadłam suszone morele i orzechy brazylijskie - może to też coś dało ☺️
tak tak, ten koktajl jest znany tu na wątku :D dzięki :)
Mamy tylko jedną ścieżynkę, więc dodtakowa presja 😅

Do góry