reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
A miałyście też tak, że jak świeży transfer, to luteina i estrofem od dnia punkcji? I jeszcze jedno pytanie czy od dnia transferu miałyście nospe 3x1?

A dla dziewczyn dociekliwych, ja aż tak bardzo sie nie zagłębiałam, bardziej pod kątem dziecka i pasożytów ale obiło mi się u któregoś z lekarzy Jaśkiewicza lub kogoś innego, że endometrioza lub pochodne miga być wywołane przywra. Jak się człowiek zagłębi to czarna magia, ale jak czytałam historię ludzi którzy przeszli stany ciężkie i siebwyleczyli, choroby się cofały to niedowiary. Czestoniedobor b12 może być jednym z objawów tasiemca i supelemntujac go siendokarmia, człowiek zamiast lepiej to człowiek się gorzej czuje. Dla mnie szok. Każdy z taką wiedzą robi co chce, ale jedno koleżanka co uczy się na lekarza potwierdziła, że fakt, temat pasożytów mają bardzo ograniczony na studiach.
Co prawda nie podchodziliśmy z mężem do in vitro, ale choruję na endometriozę i adenomiozę. To co piszesz na temat przywry nie zostało potwierdzone żadnymi badaniami. Owszem padła taka teoria, ale nadal geneza endometriozy nie jest znana lekarzom. Komórki endometrium przyklejają się na ścian jelit i innych narządów osłabiając i uszkadzając je co może powodować większość podatność jelit na pasożyty, ale nadal to nie jest prawda, że choroby pasożytnicze są przyczyną zachorowania na endometriozę. Nie da się jej wyleczyć antybiotykami na pasożyty. W ogóle się jej nie da wyleczyć.

reklama
Do góry