reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Hej, ponawiam, może wiecie?
Dziewczyny, mam pytanie, orientujecie się ile czasu od punkcji mamy na podejście do transferu w ramach refundacji żeby z niej "nie wypasc"? Ja stymulacje miała we wrześniu, świeży nieudany transfer I zamrożone. Z racji 4tej bety 0, czekam na konsultacje u doc. Ma być do końca listopada. Pewnie jakoes badania zleci, w styczniu najwcześniej podejdziemy. Nie wiem jaki jest limit czasu? Czy taki jest? I później kolejny transfer kiedy najpóźniej trzeba robić?
Pozdrowienia Dziewczyny

Dziewczyny, mam pytanie, orientujecie się ile czasu od punkcji mamy na podejście do transferu w ramach refundacji żeby z niej "nie wypasc"? Ja stymulacje miała we wrześniu, świeży nieudany transfer I zamrożone. Z racji 4tej bety 0, czekam na konsultacje u doc. Ma być do końca listopada. Pewnie jakoes badania zleci, w styczniu najwcześniej podejdziemy. Nie wiem jaki jest limit czasu? Czy taki jest? I później kolejny transfer kiedy najpóźniej trzeba robić?
Pozdrowienia Dziewczyny
Ja nie wiem czy jest limit czasowy, ale skoro przechowują zarodki na czas refundacji do końca roku 2028 to myślę że to może być limit. Najlepiej zapytać w klinice. Gdyby był limit czasowy lekarz by Cię poinformowal

Pozdrowienia Dziewczyny
Badaliscie zarodki ?

W końcu musi się udać ! ♥️ Mnie udał się 3 transfer. Za każdym razem miałam podawane 2 zarodki...
Też o tym myślałam, ale lekarz nie chce się zgodzić bo kiedyś miałam cesarke i mówi że ryzyko. Najpierw immunolog o zobaczymy czy coś zmienimy do transferu. 39 lat, amh ponad 3. Jeszcze powalczymy.
A Ty dwa z beta 0?
Ile masz lat?
Badalas zarodki?
Pozdrowienia😊

reklama
Też o tym myślałam, ale lekarz nie chce się zgodzić bo kiedyś miałam cesarke i mówi że ryzyko. Najpierw immunolog o zobaczymy czy coś zmienimy do transferu. 39 lat, amh ponad 3. Jeszcze powalczymy.
A Ty dwa z beta 0?
Ile masz lat?
Badalas zarodki?
Pozdrowienia😊
Mam 36 lat. Pierwszy raz podchodziłam dawnooo - mam 10 letniego syna(dzięki IMSI) przyczyną był czynnik męski.
Teraz u mnie bardzo niskie AMH. Pierwsze dwa transfery z betą 0.
3 transfer udany - syn. Teraz w październiku miałam punkcję i transfer -9dpt beta 53. Niestety po 48h zaczęła spadać :( Biochem :( prawdopodobnie za tydzień w pt/sob będę miała kolejną punkcję ponieważ z poprzedniej procedury nie mam ❄️ !
Udało się uzyskać tylko 1 zarodek :( dlatego wszystko od początku... Staram się być dobrej myśli. Tak łatwo się nie poddam... Pozdrawiam 🤗

Do góry