Motylkowa!
Fanka BB :)
Wdech i wydech. A co jeśli wcale nie będzie torbielą endometrialna tylko krwotoczną po prostu? Wcale nie musi okazać się że jest to torbiel endometrialna, postaraj się nie nakręcać na najgorszy możliwy scenariusz. Ale jeśli się tak okaże, to lekarz na pewno potwierdzi jakie w tym przypadku będzie najlepsze podejście. Z tego co wiem, to w większości nie robi się laparo przed stymulacją, żeby nie wpłynąć negatywnie na obniżenie rezerwy. No chyba że torbiel jest ogromna i w trakcie punkcji byłoby duże prawdopodobieństwo że uniemożliwi pobranie kumulusów albo byłoby ryzyko że zostanie w trakcie punkcji niechcący przebita. Oddaj się w dobre ręce dr Z.Dziewczyny, czy któraś z was podchodziła do stymulacji z torbielą endometrialna?
Kurka, jutro mam wizytę u dr. Zacz*ka żeby potwierdzi jaka jest ta moja torbiel i już świruje z nerwów ... co jak się okaże, że to endometrialna. Czy będę mogła podchodzić do stymulacji, bo jak mi powiedzą że trzeba najpierw usunąć to ja się chyba wypisuje z tej zabawy.... Nie chcę mieć już żadnej laparoskopii. Przerażenie i strach mnie chyba ogarnął...
P.S - masz podejrzenia endometriozy u siebie? Czy embriolodzy cokolwiek wspominali na ten temat po oglądnięciu pobranych komórek? Widziałam jakiś post instaembriolog w którym pisała że podobno po wyglądzie komórek można stwierdzić czy ktoś ma endomende.