reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Dziewczyny, czy któraś z was podchodziła do stymulacji z torbielą endometrialna?
Kurka, jutro mam wizytę u dr. Zacz*ka żeby potwierdzi jaka jest ta moja torbiel i już świruje z nerwów ... co jak się okaże, że to endometrialna. 🫣 Czy będę mogła podchodzić do stymulacji, bo jak mi powiedzą że trzeba najpierw usunąć to ja się chyba wypisuje z tej zabawy.... Nie chcę mieć już żadnej laparoskopii. Przerażenie i strach mnie chyba ogarnął...😭

zazdroszczę, ja przed każdym przełożeniem USG się boję. Odrazu patrzę czy bobo się rusza i czy serce bije 🙈 głupota totalna ale jakoś tak mam
Wiesz, to ja tez pierwsze co robię jak się kładę to na serducho patrzę. Ostatnio jak się położyłam to nie zdążyłam pomyśleć nawet, a dzidzia tak skakała, że nie pozostawiała wątpliwości, ze żyje. Ja po prostu na początku tej ciazy miałam mocne postanowienie martwienia się dopiero jak naprawdę się coś będzie działo i przez to, ze się nic nie działo to łatwo mi było je wypracować. U Ciebie były chyba ciut trudniejsze początki, bo miałaś krwiaka, dobrze pamietam?

Dziewczyny, czy któraś z was podchodziła do stymulacji z torbielą endometrialna?
Kurka, jutro mam wizytę u dr. Zacz*ka żeby potwierdzi jaka jest ta moja torbiel i już świruje z nerwów ... co jak się okaże, że to endometrialna. 🫣 Czy będę mogła podchodzić do stymulacji, bo jak mi powiedzą że trzeba najpierw usunąć to ja się chyba wypisuje z tej zabawy.... Nie chcę mieć już żadnej laparoskopii. Przerażenie i strach mnie chyba ogarnął...😭
Ja mam od 8 lat taką torbiel, normalnie podchodziłam do stymulacji. Ostatnio lekarz mówił że 1,5 cm, wczoraj jak na usg zapytałam to zmierzył 1,3 i mówił że gdybym nie powiedziała że mam to by jej nie zauważył.
Jak się dowiedziałam że mam torbiel (prawdopodobnie endometrialna, bo na taka wygląda, ale nie wiem czy na usg da się to potwierdzić?) poszłam w jednym tygodniu do 4 ginekologów, każdy powiedział że takich małych się nie rusza, bo jak natną jajnik by ją wyciągnąć to on może przestać pracować. Że można wycinać ale większe. Moja koleżanka miała torbiel który zajmował cały jajnik więc jej wycinali. Mi kazali zostawić i powtarzają to na każdej wizycie

reklama
Do góry