reklama
Smerfetka1212
Początkująca w BB
ja mam AMH tez 0,9 i moj facet mial fatalne nasienie i od razu nas zakwalifikowali na in vitroHej Dziewczynki
Dołączam do wątku, chociaż my zaczniemy ivf w styczniu, ale decyzja zapadła. Po dwóch latach bez zabezpieczeń, ale też bez większych starań postanowiliśmy zrobić badania i wziąć się do roboty
Moje wyszły dobre, ale AMH=0.9 (mam 32 lata)
Ale mąż… 2% plemników o prawidłowej budowie i 67% z fragmentacją DNA
Od razu pozbyliśmy się złudzeń, że mogłoby się udać inną metodą. Planujemy IMSI + preimplantacyjne badanie zarodkow, bo ryzyko duże
Na razie czekamy na wyniki kariotypów, FMR1, AZF i CFTR.
Czy któraś z Was podchodziła do ivf z takimi wynikami męża, lub słyszała o podobnym scenariuszu? Nie ukrywam że bardzo się martwię, bo na komórki dawcy nie jesteśmy psychicznie gotowi.
pierwszy transfer nieudany a w nastepnym tygodniu bedzie drugi trzymajcie kciuki za nas
Smerfetka1212
Początkująca w BB
moj tez sportowy typ i bez uzywek nie spodziewalismy sie ale kazali mu zrobić markery nowotworowe bo dla androloga to nie było jasne dlaczego takie wyniki, ale nasienie zamroziliśmy po miesiecznej suplementacji(brał Qten i terfelsinOn jesli nie pomylilam nazwy)Od kiedy się dowiedzieliśmy (niecały miesiąc temu) zasypuję męża suplementami. Poza klasykami na płodność, włączyliśmy NAC, glutation, q10, l-karnitynę, resweratrol i astaksantynę
Mąż nie pije w ogóle i nie pali, ale teraz bardzo pilnujemy diety, bo lubi słodycze (ale sportowy typ, szczupły).
Nigdy nie przegrzewał jąder w jakiś głupi sposób, ale teraz zaczął spać bez spodenek i pilnować tego jeszcze bardziej.
To dało nam 3 miesiące na przygotowanie więc bardzo liczę na poprawę.
Doktor zleciła kariotypy bo mówi że jak taki zdrowy człowiek (reszta badań i hormonów super) ma taką spermę, to albo jest jakiś problem genetyczny, albo jakimś swoim działaniem faktycznie ten wynik popsuł. Więc ponownie zbadamy za 2,5 miesiąca.
NataliaNatka
Aktywna w BB
Ja 30 listopada albo 2-3 grudnia.Dziewczyny będzie miała któraś punkcje końcem listopada ?
Lily_of_the_valley
Fanka BB :)
Ty będziesz miała kochana transfer! Jak ostatniego listopada, to poproszę żeby kropek się ładnie zadomowił w prezencie urodzinowym dla mnieJa 30 listopada albo 2-3 grudnia.
nieznośne_poplątanie
Nie jest potrzebny pojemnik na mocz. Po prostu insulinówki z odłączanymi igłami, i przestrzykiwanie bezpośrednio do nich określonej dawki. Później zakładasz igłę, odpowietrzasz i robisz zastrzyk.Powiedzcie mi, odnośnie tego accofilu, jak rozdzielacie na dawki? Wiem, że do jałowego pojemnika na mocz ale to normalnie „skrzyknąć” tam i pobrać insulinowka ? Jakieś poryte te orginalne strzykawki
reklama
Gosia0132
Jakieś poje.bane te strzykawki jeszcze mam cała dawkę to im się przyjrzę . Pierwszy raz spotkałam się z sprężynka w strzykawce. I ta podziałka na niej jakoś mało widoczna przez te nalepkiNie jest potrzebny pojemnik na mocz. Po prostu insulinówki z odłączanymi igłami, i przestrzykiwanie bezpośrednio do nich określonej dawki. Później zakładasz igłę, odpowietrzasz i robisz zastrzyk.