reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Mnie jakoś naszły mroczne myśli i boję się pustego jaja.. wizyta dopiero w poniedziałek, dobrze, że mam cały weekend zaplanowany to nie będę miała zbyt dużo czasu analizować..
Też się tego bałam. Teraz się boję czy pojawi się serduszko. Strach jakby będzie nam towarzyszył cały czas. Musisz być dobrej myśli 😊

reklama
U nas mąż 10 lat temu miał bardzo podobne wyniki. U mnie wtedy wszystko ok. Udało się - mamy syna. Teraz znowu próbujemy, u mnie AMH 0,5🥺 mam 36lat za to u męża wyniki znacznie lepsze niż 10 lat temu. Głowa do góry. Będzie dobrze 🤗
Naprawdę? Ojej dodałaś mi otuchy ❤️
Trzymam kciuki, żeby teraz Wam też się udało🤞miałaś badania genetyczne? Znaleziono przyczynę tak niskiego AMH? Bo ja szczerze jestem zaskoczona że tak nisko u mnie… 🙁 czekam na wyniki, ale dr coś mówiła że może być zesp łamliwego chromosomu X (badanie Fmr1) albo nawet utajony zespół Turnera, który przejawia się wyłącznie przedwczesnym wygasaniem jajników 😳

Dziewczyny, jak wyglądał u Was kolejny okres po punkcji? Mam zalecenie umówienia wizyty przed transferem jak tylko się skończy, ale od kilku dni jest tylko brunatne plamienie. Po punkcji był normalny, a teraz? Czy to tak powinno wyglądać?

Ja po wizycie. Trochę załamana i jednocześnie pełna nadzieji. Pomimo ze mam Bx to dużo nie zmienia bo nie mam 5 z 5 kirów implantacyjnych. Dostałam bez zaskoczenia Accofil. Jedno mnie zaskoczyło, że słaba przyswajalność progesteronu tez może z tego wynikach i nie będę musiała tyle proga z zewnątrz już dostarczać
A u kogo byłaś na wizycie i gdzie?
Ja mam AA i 0/5, a lekarz nawet słowem się nie zająknął o Accofilu (tylko kazał najpierw zrobić dodatkowe badania za ponad 4tys, oczywiście w jednym konkretnym labie 🙄).

Dziewczyny, jak wyglądał u Was kolejny okres po punkcji? Mam zalecenie umówienia wizyty przed transferem jak tylko się skończy, ale od kilku dni jest tylko brunatne plamienie. Po punkcji był normalny, a teraz? Czy to tak powinno wyglądać?
ja kolejny cykl po punkcji miałam o tyle dziwne, że miałam jakieś krwawienia tydzień przed "właściwym" okresem. No ale ja miałam polipy i przerostu endo, więc chyba nie ejstem dobrym przypadkiem :p

Też się tego bałam. Teraz się boję czy pojawi się serduszko. Strach jakby będzie nam towarzyszył cały czas. Musisz być dobrej myśli 😊
O dziwo przyznam, że jak ja zobaczyłam mini zarodeczek bez akcji serca jeszcze to już byłam spokojniejsza. Potem przed samą wizytą stres się pojawił ale do przeżycia. A teraz jak już widziałam bijące serduszko to jakiś taki spokój mnie ogarnął 🙈 więc może jednak niekoniecznie jesteśmy na ten wieczny strach skazane

reklama
Dziewczyny jestem po wizycie. Dzisiaj zaczynam stymulację - rekovelle 72 oraz hormon wzrostu omnitrope. 1 mg dziennie. W sobotę mam USG. Pierwszy raz dostałam do stymulacji takie leki. Ktoraś stosowała?

Do góry