reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Sama nie wiem. Bo zwolnienie mam od tego, zastanawiam się czy jest sens chodzic tak co tydzień. Jakby co ma być to będzie.
Różnie mówią co co usg, jak jest zagrożona ciąża lepiej częściej robić, jedni mówią że aparaty już są tak rozwinięte że nie szkodzą, a Norwegii uznają że szkodzą i robią jedno usg I naprawdę musi się coś dziać żeby zrobili, mi zrobili w 35 tc jak podejrzewali cieknące wody a w 24tc miałam taki atak bólu brzucha, nie mogłam oddychać i sie ruszać, tylko w jednej pozycji mogłam leżeć, mąż na rękach zanosił... to posłuchali echo serca stwierdzili że może woreczek, bo dziecko ok, usg nie robili... okazało się że dziecko mi zrobiło zastój w nerce... oj bol niesamowity..

reklama
Dziewczyny, przeczytałam że nie można przed transferem gorących Kąpieli, nawet kilka tygodni przed. Pamiętam że moja nowa gin jak byłam w ciazy kazała unikać Kąpieli w wannie, słyszałyście takie przykazania?

W ciąży nie można chyba gorących kąpieli z tego co wiem, ale przed transferem to nie słyszałam
Wpisałam żeby sprawdzić co zalecane przed i po, i właśnie było wpisane jak i nie używanie mocnych Perfum... a to mi przed punkcją lekarz mówił. W coazy pamiętam że w hotelu szukałam jacuzzi, znalazłam jedno z temperatura 37stopni to w nim się kąpałam

Wpisałam żeby sprawdzić co zalecane przed i po, i właśnie było wpisane jak i nie używanie mocnych Perfum... a to mi przed punkcją lekarz mówił. W coazy pamiętam że w hotelu szukałam jacuzzi, znalazłam jedno z temperatura 37stopni to w nim się kąpałam
Ja przed transferem nie używam perfum kilka dni, w dzień transferu nie użyłam żadnego kremu, umyłam się wodą po prostu. Ogólnie używałam takich naturalnych kosmetyków ten tydzień przed transferem

a z czego brakuje wynikają te ograniczenia? Bo ja nic takiego nie zastosowałam ;)
Wydaje mi się że te zalecenia ograniczenia kąpieli wynikają z możliwości złapania jakiejś infekcji intymnej :) ja rzeczywiście zrezygnowałam z długich gorących kąpieli od momentu rozpoczęcia procedury żeby zminimalizować ryzyko. No ale to też nie ma co dać się zwariować :)

reklama
Różnie mówią co co usg, jak jest zagrożona ciąża lepiej częściej robić, jedni mówią że aparaty już są tak rozwinięte że nie szkodzą, a Norwegii uznają że szkodzą i robią jedno usg I naprawdę musi się coś dziać żeby zrobili, mi zrobili w 35 tc jak podejrzewali cieknące wody a w 24tc miałam taki atak bólu brzucha, nie mogłam oddychać i sie ruszać, tylko w jednej pozycji mogłam leżeć, mąż na rękach zanosił... to posłuchali echo serca stwierdzili że może woreczek, bo dziecko ok, usg nie robili... okazało się że dziecko mi zrobiło zastój w nerce... oj bol niesamowity..
No ale narazie się nic nie dzieje. A co do kąpieli to podobno chodzi o to żeby nie przegrzewać ciała. Też słyszałam że nie zalecają w 1 trymestrze np jechać na termy

Do góry