Kazała brać 5mg do 6t1d a potem 2,5mg do 7t2d.A kiedy kazał?
Ja brałam medrol, to taka trochę silniejsza opcja (2 tabletki rano, 1 wieczorem do końca 8tc, potem 1-1 przez tydzień, 1-0 przez tydzień i z końcem 10tc odstawiłam całkiem)
reklama
Aileen31
Fanka BB :)
Ja mam 27.11. Mam nadzieję że do tego czasu nie zniosę jajka xdA umawiałaś już wizytę w klinice? Ja mam 25.11
Lea2022
Moderator
No to ja ewidentnie miałam dłużejKazała brać 5mg do 6t1d a potem 2,5mg do 7t2d.
Acard i Aspiryna to to samo czyli Acard 75 mg i 2× 300 mg Polopiryny/Aspiryny?No ja oprócz tej aspiryny też brałam acard 75. Ciężko powiedzieć czy to kwestia aspiryny bo jak brałam na cyklu sztucznym co prawda w dużo mniejszych dawkach to nie pomogło. Na sztucznym brałam acard 75 i aspirynę 2 razy po 1 tabletce. Później przy naturalnym zwiększyłam do 2 razy 2 tabletki.
Ja zakwas robię sama. Wychodzi rewelacja! Buraka kroisz na kawałki, (u mnie im mniejsze tym lepsze zastosowanie na później np. do sałatki) wrzucasz go do słoika razem z ząbkiem czosnku, liściem laurowym, kilkoma ziarnami ziela angielskiego i pieprzu i zalewasz solanką temp. pokojowej (na 1 litr przegotowanej wody 1 łyżka soli kamiennej). Słoik zakręcasz i odstawiasz na jakiś czaswłaśnie, ja myślę, czy może zacząć pić zakwas z buraka. Wiecie może, gdzie kupić dobrej jakości?
Acard 75 i 2 razy dziennie 2 tabletki 500mg (jakiś zamiennik aspiryny)Acard i Aspiryna to to samo czyli Acard 75 mg i 2× 300 mg Polopiryny/Aspiryny?
Dziękuję bardzo,porozmawiam z moją lekarkąAcard 75 i 2 razy dziennie 2 tabletki 500mg (jakiś zamiennik aspiryny)
spekoppar_
Jakąś konkretną sałatkę z buraków kiszonych polecasz?Ja zakwas robię sama. Wychodzi rewelacja! Buraka kroisz na kawałki, (u mnie im mniejsze tym lepsze zastosowanie na później np. do sałatki) wrzucasz go do słoika razem z ząbkiem czosnku, liściem laurowym, kilkoma ziarnami ziela angielskiego i pieprzu i zalewasz solanką temp. pokojowej (na 1 litr przegotowanej wody 1 łyżka soli kamiennej). Słoik zakręcasz i odstawiasz na jakiś czas
Bo właśnie czasem jak też robię zakwas to nie mam pomysłu na te buraki które zostają
Nelliel
Pełnoziarnisty z pesto i kurczakiemDobra to która jaki makaron dziś jadła?
reklama