reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Ja też się stresowałam, porównywałam z wynikami innych osób. Ale to nie ma kompletnie sensu, na Twoim miejscu już bym nie badała tylko czekała na wizytę. Przyrosty są w normie i to najważniejsze ☺️
Tak zrobię, z przyrostami na razie koniec. Może jakąś jedną dla sportu w przyszłym tygodniu. Dobrze, że mam w cholerę roboty w pracy to może jakoś zleci to 1.5 tyg. 🫣

Mi pomogła aspiryna i witamina C. Już miałam mieć po raz kolejny odwoływany transfer. Pierwsza próba była na cyklu sztucznym i nic. Druga próba na cyklu naturalnym stymulowanym gonal-f i nadal było na poziomie 6mm. Zaczęłam brać aspirynę 2 razy dziennie po dwie tabletki i endometrium podrosło 3mm w dwa dni i miało ładną strukturę. Sama doktor była w szoku bo spisywała cykl na straty. Oczywiście trzeba uważać z aspiryną, ja jak tylko endometrium podrosło i zaczęliśmy przygotowanie do transferu to najpierw zmniejszyłam dawkę potem odstawiłam bo może potem mieć wpływ na krwawienia. Oczywiście u mnie to było uzgodnione z doktor.
Ja biorę juz od 3 tyg Acard 150 mg,do tego Sildenafil i Estrofem. Może po prostu zwiększę dawkę i dołożę witaminę C. Dziś na USG po osoczu 6,6. Środa/czwartek kolejny wlew i w poniedziałek kontrolne USG. Jak nie urośnie to odstępujemy i działamy na kolejnym cyklu. U mnie raczej wszystkie będą na sztucznym,bo mam rzadkie miesiączki więc moglibyśmy czekać pół roku 🙄

Dzięki. Tego to nigdy nie brałam🙈
A jaka dawka jest ok?
Właśnie w niektórych suplementach dla ciężarnych jest cholina. Dotarłam do Info, że 450mg, mam takie screeny

Załączniki

• Screenshot_2024-11-18-17-13-39-07_965bbf4d18d205f782c6b8409c5773a4.jpg
    Screenshot_2024-11-18-17-13-39-07_965bbf4d18d205f782c6b8409c5773a4.jpg
    390,5 KB · Wyświetleń: 32
  • Screenshot_2024-11-18-17-14-29-00_965bbf4d18d205f782c6b8409c5773a4.jpg
    Screenshot_2024-11-18-17-14-29-00_965bbf4d18d205f782c6b8409c5773a4.jpg
    419,3 KB · Wyświetleń: 29
reklama
Ja biorę juz od 3 tyg Acard 150 mg,do tego Sildenafil i Estrofem. Może po prostu zwiększę dawkę i dołożę witaminę C. Dziś na USG po osoczu 6,6. Środa/czwartek kolejny wlew i w poniedziałek kontrolne USG. Jak nie urośnie to odstępujemy i działamy na kolejnym cyklu. U mnie raczej wszystkie będą na sztucznym,bo mam rzadkie miesiączki więc moglibyśmy czekać pół roku 🙄
No ja oprócz tej aspiryny też brałam acard 75. Ciężko powiedzieć czy to kwestia aspiryny bo jak brałam na cyklu sztucznym co prawda w dużo mniejszych dawkach to nie pomogło. Na sztucznym brałam acard 75 i aspirynę 2 razy po 1 tabletce. Później przy naturalnym zwiększyłam do 2 razy 2 tabletki.

Do góry