reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Jeszcze oczywiście mam "wyrzuty sumienia" bo niby wczoraj ta owulacja i moja głowa ciągle mi mówiła, żeby zaciągnąć męża do łoża, a z drugiej strony przecież po tej histero to endo pewnie nie jest w dobrym stanie. I w końcu nic nie było. I nie wiem czy dobrze zrobiłam, czy źle.
Dobrze zrobiłaś. Po histero dobrze jest sobie zrobić 2-3 tyg abstynencji.

reklama
no mi właśnie nic nie jest już, brzuch nie boli, nie krawawię. No ale nie było jeszcze seksu od histero. Myślicie, że powinnam poczekać jeszcze na wszelki wypadek?
Szczerze, ja bym poczekała. Jednak jest to ingerencja w endometrium. Niech się ładnie zagoi, skończysz antybiotyk i będziesz gotowa na transfer w grudniu 🥰

Uff, w końcu nadrobiłam! Listopad to w mojej branży gorący okres i nadgodziny to nic dziwnego, czasem kończę dopiero 19/20 😬
@Malina_po30 to Ty pytałaś o możliwości leczenia niepłodności na NFZ w Warszawie? Widziałam, że dziewczyny wspominały już o Karowej. Ja właśnie jestem na świeżo po 2 dobach diagnostyki w I fazie (w czwartek wyszłam). Teraz, jeśli nic się nie rozjedzie, 29.11 jadę na 2 fazę już na jedną dobę i wtedy będę miała biopsję (mam nadzieję, że z tą oceną cd138).
Mam nadzieję, że jeszcze w grudniu przed Świętami uda się podejść do pierwszej IUI. Potem, jeśli nawet doktor będzie chciała zrobić drugie podejście w kolejnym cyklu, to w styczniu i tak dzwonię już do kliniki umawiać nas na kwalifikację, bo spodziewam się, że będziemy musieli poczekać. Rozważam obecnie Bociana i InviMed na Mokotowie (ale chyba innego lekarza niż ta, do której trafiliśmy za pierwszym razem).
Na Karowej nir robią cd138, możesz ich poprosić o pobranie i samodzielnie przekazać na badanie do Alabu.

Tak on jest zawieszony i nie może wykonywać zawodu. Ja będę myśleć po tej wizycie co z tym prowadzeniem ciąży, czy prowadzić w luxmed czy coś kombinować w klinice? Ale trochę dużo kasy jak tak myślę..
W Krakowie widzę, ze do tego lekarza można - ja do niego chodziłam na teleporady i zawsze byłam mega zadowolona, gdzie sama wiesz jak jest z jakością lekarzy w LM

Załączniki

• 76ECEC2C-FF7A-4483-B0A7-1497D963A3FF.jpeg
    76ECEC2C-FF7A-4483-B0A7-1497D963A3FF.jpeg
    14,6 KB · Wyświetleń: 47
Ja na sztucznym brałam estrofem i luteine. A luteinę też się bierze na naturalnym więc jest jeden lek więcej.
A z tego co wiem to @amusedxxx schodzi z estrofemu już od 6 tc?
Ja mam na sztucznym jakieś dzikie dawki progesteronu (3 różnych) za dzikie pieniądze, po których się słabo czuję. Nie spotkałam się wcześniej z tym, żeby na sztucznym ktoś miał tylko luteinę, ciekawe, że i tak może być. No to @LadyCaro zmienia na to, że nie wiadomo ile leków się dostanie na sztucznym ;)

Ja na sztucznym brałam estrofem i luteine. A luteinę też się bierze na naturalnym więc jest jeden lek więcej.
A z tego co wiem to @amusedxxx schodzi z estrofemu już od 6 tc?
Już zeszłam, jakoś w 6tc właśnie :) duphaston do 10tc a cyclogest do 12tc. No i prolutex u mnie, ale też ostatnia dawka w poniedziałek.
Ja tez zawsze miałam swoje owulacje, a lekarka z automatu i tak zaproponowała cykl sztuczny. Wg mnie wygodniej 🙈

W Krakowie widzę, ze do tego lekarza można - ja do niego chodziłam na teleporady i zawsze byłam mega zadowolona, gdzie sama wiesz jak jest z jakością lekarzy w LM
To właśnie w Krakowie w luxmed jest kilku fajnych lekarzy z super opiniami, zapisałam się wstępnie, ale do innej lekarki. Ty też prowadzisz w luxmed?

reklama
O! Dobrze wiedzieć. Tobie się tak udało?
Trzeba poprosić, żeby pobrali jakby dodatkowo i zabezpieczyli? I wtedy muszę umówić kuriera z Alabu do szpitala? Zupełnie nie wiem jak to ogarnąć 🫣
Nie, ja zapytałam, czy mi pobiorą podczas histero i mi MG powiedziała, ze oni nie wykonują tego badania, ale ze jak dostarczę swój pojemniczek to ze pobiorą. I szukałam punktu w którym mozna by wykonać, ale nic nie znalazłam, a ze robiłam to w ostatniej chwili to miałam mało czasu. I kolejnego dnia Miałam kwalifikacje w klinice i mój lekarz powiedział, ze każdy Lab to robi, i ze na bank alab. Wiec zadzwon może po prostu do nich i zapytaj co i jak. Ja nie wiem jak, ale wiem, ze można, i ze warto się postarać, żeby jednak to zrobić.

A jeżeli chodzi o poradnie to po wizycie w szpitalu musisz jeszcze pójść na kwalifikacje do iui 😂 bo po każdym pobycie w szpitalu musi być kontrola wyników. Wiec polecam Ci w poniedziałek się zapisać od razu na wizytę do MG ASAP po drugim wypisie, najlepiej jeszcze w tym cyklu. I wtedy na IUI Cię zapiszą w pierwszym dniu miesiączki standardowo. Do kliniki tez bym się na Twoim miejscu od razu zapisała i najwyżej termin odwołasz, czego ofc Ci życzę. Ja bardzo polecam bociana na stawki.

Do góry