reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
A lea z nicku co oznacza?😀
A bo jak zakładałam konto to byłam tuż przed IUI, które miałam w styczniu 2022 i afirmowałam powodzenie (wiedziałyśmy od zawsze, że jeśli będzie córka to Lea, dla syna był problem z wymyśleniem - ustaliłyśmy dopiero po porodzie). No i teraz byłam pewna, że będzie ta wyczekana Lea, ale Żonie się pojawiły wątpliwości.

A bo jak zakładałam konto to byłam tuż przed IUI, które miałam w styczniu 2022 i afirmowałam powodzenie (wiedziałyśmy od zawsze, że jeśli będzie córka to Lea, dla syna był problem z wymyśleniem - ustaliłyśmy dopiero po porodzie). No i teraz byłam pewna, że będzie ta wyczekana Lea, ale Żonie się pojawiły wątpliwości.
Jesli to zbyt intymne pytanie to nie odpowiadaj, ale ciekawość mnie zżera 🤣 zastanawiałyście się nad reciprocal ivf? :) albo czy brałyście pod uwagę że Żona mogła by podejść do transferu jakby się okazało że z jakiegoś powodu Ty nie możesz? Czy zawsze miałyście ustalone że Ty będziesz nosić wszystkie ciąże? :)

Jesli to zbyt intymne pytanie to nie odpowiadaj, ale ciekawość mnie zżera 🤣 zastanawiałyście się nad reciprocal ivf? :) albo czy brałyście pod uwagę że Żona mogła by podejść do transferu jakby się okazało że z jakiegoś powodu Ty nie możesz? Czy zawsze miałyście ustalone że Ty będziesz nosić wszystkie ciąże? :)
Zastanawiałyśmy, nawet dość poważnie, tzn tylko w jedną stronę, bo Żona nie chciała być w ciąży nigdy. Ale po pierwsze żona jest 5 lat starsza, a to ma znaczenie dla jakości komórek, po drugie są mniejsze szanse powodzenia, po trzecie zależało nam na tym, żeby rodzeństwo było w 100% spokrewnione ze sobą (przy synku nie byłyśmy gotowe na in vitro, wyszła od razu inseminacja, więc tam takiej opcji nie było), a po czwarte zależało nam na przebadanych zarodkach, a nie znalazłyśmy kraju, w którym jest opcja przebadania zarodków i protokołu ROPA.

Ogólnie to chłop zajechany jak koń po westernie 🫣
niech odpoczywa bo faktycznie drzwi do gabinetu to mu się nie zamykają 🫣

Przed programem wizyta trwała 30 min 😂
Teraz pacjentki rozpisane ma co 15 min 😂
Nie dziwię się że chce se dychnąć 😂
No do niego zawsze ktoś czeka, naprawdę go podziwiam :D ale dobry lekarz to i pacjentki ma, więc jest się z czego cieszyć :)

reklama
Do góry