reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Przypominajka: jeśli któraś z Was chce mieć jakiś konkretny status w kalendarzu, dawajcie znać.
Staram się uzupełniać w miarę, ale też nie jestem na forum zawsze tak bardzo na bieżąco, więc możecie mnie oznaczać :)

reklama
Ja to ogólnie mało pije, jedna kawa dziennie do smaku zawsze wchodziła :D ale ciekawe jak na kolejnych etapach, czy nie będzie odrzucenia haha
Ja kawę bardzo lubiłam, czasem nawet taka zwykła sypaną sobie parzyłam rano jak byłam bardzo śpiąca. Aż pewnego pięknego dnia, jak już testy były pozytywne, zrobiłam sobie taką pyszną kawę, z nutką orzechów laskowych, powąchałam i miałam odruch wymiotny 😂 do tej pory kawy za bardzo nie piję, nie mam kompletnie ochoty, a jak już to rozpuszczalną z wanilią 🙈

Ja kawę bardzo lubiłam, czasem nawet taka zwykła sypaną sobie parzyłam rano jak byłam bardzo śpiąca. Aż pewnego pięknego dnia, jak już testy były pozytywne, zrobiłam sobie taką pyszną kawę, z nutką orzechów laskowych, powąchałam i miałam odruch wymiotny 😂 do tej pory kawy za bardzo nie piję, nie mam kompletnie ochoty, a jak już to rozpuszczalną z wanilią 🙈
a to ja pije jak piłam ale wiecie u mnie kawa mleczna z ekspresu latte czy cappuccino to tam więcej mleka niż kawy 😅 i tak się staram rano latte później jak mam ochotę to cappuccino bo ono jeszcze bardziej mleczne. Ogólnie się śmieje że jestem dziwnym przypadkiem ciążowym zero mdłości, od niczego mnie jakoś nie odrzuca, nie mam dziwacznych zachcianek 😅

reklama
A mnie te energetyki zastanawiają. Bo standardowo puszka 250 ml na 32mg kofeiny na 100 ml. Czyli generalnie dawka nie przekroczona. Ciekawe co w nich jest takiego złego- nie tylko pod kątem ciąży

Ogólnie to jak miałam 20 lat piłam energole na potęgę i skończyłam z zapaleniem żołądka i dwunastnicy 😵‍💫
Mój mąż ma znajomego co jest praktycznie roślinka, jechał na mc donald plus energole na delegacji w Anglii, po 6 miesiącach wylądował w szpitalu, udar itd...
A mój znajomy pił ich 4 dziennie plus zła dieta i w wieku 30 lat zawał, teraz tak się wziął że cwiczy na siłowni i dostał drugie życie. Ja tego nie pije od 5 lat, jak zaszłam w ciążę, a i tak piłam okazjonalnie na trasę jak jechaliśmy do Norwegii 30h no to mnie stawiało, a teraz wolę kupić pepsi w puszcze i popijam jak mam nocna trasę a tak to kawa.

Do góry