reklama
fckathy
Fanka BB :)
Koniecznie konsultacja u hematologa (masz pakiet medi albo Luxmed?) i chyba musisz mieć heparynę włączona tak bym zakładała. Acard to do Pai 1, a przy mthfr metylowane formy witamin z grupy b (w tym kwasu foliowego).Kto mi przetłumaczy ? z tego co kumam to dobrze że biorę acard ale szczerze zdziwiłam się że coś wyszło Zobacz załącznik 1672559
Raz rozmawiałyśmy z koleżanką na podobny temat. Jej znajoma z wątpliwości napisala do swojego lekarza czy moze jesc ser feta (chyba) . Lekarz odpisał jej krótko: jeść wszystko, żyć normalnieMi lekarz zabronił czytania internetu
ja jak mam ochotę to pije
Devin
Ja mam Zamiar tak zrobićRaz rozmawiałyśmy z koleżanką na podobny temat. Jej znajoma z wątpliwości napisala do swojego lekarza czy moze jesc ser feta (chyba) . Lekarz odpisał jej krótko: jeść wszystko, żyć normalnie
Ja jestem dość wybredna, w ogóle nie jem sushi, wędzonych ryb (bleee), żadnych surowych mięs, ser to tylko żółty na kanapkę no camemberta uwielbiam ale to mam okazję jeść na grillu w lato
czynnik R2 bez V Leiden nie ma znaczenia diagnostycznego to nie trombofilia. Na PAI hetero zwykle jest acard, masz lepszą wersje tej mutacji homozygota jest gorsza, jednak jeśli masz jakąś historię poronień to jednak trzebaby wdrożyć heparynę Tutaj genetyk jak dla mnie nie potrzebny o ile lekarz prowadzący jest kumaty Na mthfr to metylowane witaminki z grupy B warto przy tej mutacji zbadać homocysteineKto mi przetłumaczy ? z tego co kumam to dobrze że biorę acard ale szczerze zdziwiłam się że coś wyszło Zobacz załącznik 1672559
Lea2022
Moderator
A, rozumiem.Nie odniosłam się akurat wprost do kawy tylko jakby odniosłam się na 2 tematy.
Po krwawieniu jak trafiłam na IP i weszłam to powiedziałam: pewnie trzecie poronienie, bo wątpię że takie krwawienie a ciąża przetrwała. Lekarz powiedział że olać internet bo u niego 90% kobiet z mocnymi krwawieniami na początku ciąży rodzi zdrowe dzieci
A drugi że jak mam ochotę na kawę to pije
Wiadomo, każda robi jak uważa, chodziło mi tylko o to, że zalecenia się zmieniają, a badania są jednak badaniami, a nie losowymi wpisami z Internetu.
Gosia0132
Mam medi. Dorwać tam termin do specjalisty to jak wygrać w totka. Chyba zrobię aferę o zewnętrze skierowanie i wezmę fakturęKoniecznie konsultacja u hematologa (masz pakiet medi albo Luxmed?) i chyba musisz mieć heparynę włączona tak bym zakładała. Acard to do Pai 1, a przy mthfr metylowane formy witamin z grupy b (w tym kwasu foliowego).
Gosia0132
Może faktycznie najpierw pokaże lekarce w klinice tak widzę się z nią w poniedziałek. Długo staraliśmy się o dziecko, wyszło jakimś cudem naturalnie (1.5 roku) i ciąża książkowaczynnik R2 bez V Leiden nie ma znaczenia diagnostycznego to nie trombofilia. Na PAI hetero zwykle jest acard, masz lepszą wersje tej mutacji homozygota jest gorsza, jednak jeśli masz jakąś historię poronień to jednak trzebaby wdrożyć heparynę Tutaj genetyk jak dla mnie nie potrzebny o ile lekarz prowadzący jest kumaty Na mthfr to metylowane witaminki z grupy B warto przy tej mutacji zbadać homocysteine
fckathy
Zdecydowanie najpierw pokaz w klinice, zazwyczaj ginekolodzy to nieźle ogarniająMoże faktycznie najpierw pokaże lekarce w klinice tak widzę się z nią w poniedziałek. Długo staraliśmy się o dziecko, wyszło jakimś cudem naturalnie (1.5 roku) i ciąża książkowa
reklama
skoro książkowa to pewnie acard i to wszystko Skoro jesteś w ciąży to homocysteiny te nie ma co badać bo jest ona fizjologicznie podwyższonaMoże faktycznie najpierw pokaże lekarce w klinice tak widzę się z nią w poniedziałek. Długo staraliśmy się o dziecko, wyszło jakimś cudem naturalnie (1.5 roku) i ciąża książkowa