reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Kto mi przetłumaczy ? 🙈 z tego co kumam to dobrze że biorę acard ale szczerze zdziwiłam się że coś wyszło 🫣
IMG_9296.jpeg

reklama
Kto mi przetłumaczy ? 🙈 z tego co kumam to dobrze że biorę acard ale szczerze zdziwiłam się że coś wyszło 🫣Zobacz załącznik 1672559
Koniecznie konsultacja u hematologa (masz pakiet medi albo Luxmed?) i chyba musisz mieć heparynę włączona tak bym zakładała. Acard to do Pai 1, a przy mthfr metylowane formy witamin z grupy b (w tym kwasu foliowego).

Raz rozmawiałyśmy z koleżanką na podobny temat. Jej znajoma z wątpliwości napisala do swojego lekarza czy moze jesc ser feta (chyba) . Lekarz odpisał jej krótko: jeść wszystko, żyć normalnie 😅
Ja mam Zamiar tak zrobić 😀
Ja jestem dość wybredna, w ogóle nie jem sushi, wędzonych ryb (bleee), żadnych surowych mięs, ser to tylko żółty na kanapkę 😀 no camemberta uwielbiam ale to mam okazję jeść na grillu w lato 😄

Kto mi przetłumaczy ? 🙈 z tego co kumam to dobrze że biorę acard ale szczerze zdziwiłam się że coś wyszło 🫣Zobacz załącznik 1672559
czynnik R2 bez V Leiden nie ma znaczenia diagnostycznego to nie trombofilia. Na PAI hetero zwykle jest acard, masz lepszą wersje tej mutacji homozygota jest gorsza, jednak jeśli masz jakąś historię poronień to jednak trzebaby wdrożyć heparynę;) Tutaj genetyk jak dla mnie nie potrzebny o ile lekarz prowadzący jest kumaty;) Na mthfr to metylowane witaminki z grupy B warto przy tej mutacji zbadać homocysteine 😊

Nie odniosłam się akurat wprost do kawy tylko jakby odniosłam się na 2 tematy.

Po krwawieniu jak trafiłam na IP i weszłam to powiedziałam: pewnie trzecie poronienie, bo wątpię że takie krwawienie a ciąża przetrwała. Lekarz powiedział że olać internet bo u niego 90% kobiet z mocnymi krwawieniami na początku ciąży rodzi zdrowe dzieci 😀

A drugi że jak mam ochotę na kawę to pije 😀
A, rozumiem.
Wiadomo, każda robi jak uważa, chodziło mi tylko o to, że zalecenia się zmieniają, a badania są jednak badaniami, a nie losowymi wpisami z Internetu.

Koniecznie konsultacja u hematologa (masz pakiet medi albo Luxmed?) i chyba musisz mieć heparynę włączona tak bym zakładała. Acard to do Pai 1, a przy mthfr metylowane formy witamin z grupy b (w tym kwasu foliowego).
Mam medi. Dorwać tam termin do specjalisty to jak wygrać w totka. Chyba zrobię aferę o zewnętrze skierowanie i wezmę fakturę

czynnik R2 bez V Leiden nie ma znaczenia diagnostycznego to nie trombofilia. Na PAI hetero zwykle jest acard, masz lepszą wersje tej mutacji homozygota jest gorsza, jednak jeśli masz jakąś historię poronień to jednak trzebaby wdrożyć heparynę;) Tutaj genetyk jak dla mnie nie potrzebny o ile lekarz prowadzący jest kumaty;) Na mthfr to metylowane witaminki z grupy B warto przy tej mutacji zbadać homocysteine 😊
Może faktycznie najpierw pokaże lekarce w klinice 🤔 tak widzę się z nią w poniedziałek. Długo staraliśmy się o dziecko, wyszło jakimś cudem naturalnie (1.5 roku) i ciąża książkowa 🤷‍♀️

reklama
Może faktycznie najpierw pokaże lekarce w klinice 🤔 tak widzę się z nią w poniedziałek. Długo staraliśmy się o dziecko, wyszło jakimś cudem naturalnie (1.5 roku) i ciąża książkowa 🤷‍♀️
skoro książkowa to pewnie acard i to wszystko ;) Skoro jesteś w ciąży to homocysteiny te nie ma co badać bo jest ona fizjologicznie podwyższona 😊

Do góry