reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

i nie ma refundacji. Para może dopłacić jeśli ma wskazanie do badania i na to niczyjej zgody poza genetykiem i lekarzem nie trzeba.
Tak masz rację, miałam na myśli, że Trzecia Droga nie zgodziłaby się na projekt refundacji in vitro jakby badanie zarodków było również w refundacji. Ale to są też ogromne koszty, więc może też chodzić o fundusze po prostu.

reklama
Badanie zarodków jest bardzo indywidualną kwestią. Przede wszystkim jest drogie i nie każdy może sobie na nie pozwolić. Są jednak wskazania do tego badania i tym należy się kierować. Inaczej na to badanie patrzą np dwudziestokilkuletnie dziewczyny, a inaczej kobietki około 40stki z różnymi problemami.

Czyli grzechy się zmieniły w międzyczasie, trzeba zupdate’ować sumienie 😂🤡
Dokładnie tak pora na aktualizację ,ja powiem szczerze chyba rzeczywiście nie jestem już ją bieżąco z aktualnymi wytycznymi kościoła z tego względu ,że po prostu przestało mnie to interesować ...niestety KK sam odstrasza wierzących swoim postępowaniem .Myślę ,że kwestie wiary są tutaj bardzo indywidualne i każdy musi postąpić w zgodzie ze swoim sumieniem .

Badanie zarodków jest bardzo indywidualną kwestią. Przede wszystkim jest drogie i nie każdy może sobie na nie pozwolić. Są jednak wskazania do tego badania i tym należy się kierować. Inaczej na to badanie patrzą np dwudziestokilkuletnie dziewczyny, a inaczej kobietki około 40stki z różnymi problemami.
Dokładnie tak ,u mnie niestety dwie ciąże z wadami genetycznymi i jeśli miałam opcje oszczędzenia sobie kolejnych ciąż z takimi obciążeniami to zrobiliśmy wszystko żeby nie musieć przechodzić przez ten koszmar kolejny raz .

Dokładnie tak ,u mnie niestety dwie ciąże z wadami genetycznymi i jeśli miałam opcje oszczędzenia sobie kolejnych ciąż z takimi obciążeniami to zrobiliśmy wszystko żeby nie musieć przechodzić przez ten koszmar kolejny raz .
Ja mam to samo, pierwsza ciąża super, nic nie zapowiadało później dwa biochemy i jedna poroniona w 10tc, wada genetyczna nie wyobrażam sobie wiedząc że jestem nosicielem, że zaszłabym naturalnie o w nerwach czy utrzymam ciążę to raz a dwa czy dziecko nie ma zespołu Pateau, który powoduje najczęściej smierdz dziecko do 12tc i jest mały procent co życie dłużej ale max do 1roku życia po porodzie.

Ja mam to samo, pierwsza ciąża super, nic nie zapowiadało później dwa biochemy i jedna poroniona w 10tc, wada genetyczna nie wyobrażam sobie wiedząc że jestem nosicielem, że zaszłabym naturalnie o w nerwach czy utrzymam ciążę to raz a dwa czy dziecko nie ma zespołu Pateau, który powoduje najczęściej smierdz dziecko do 12tc i jest mały procent co życie dłużej ale max do 1roku życia po porodzie.
My właśnie czekamy na wynik badania ,przed nami długie 3 tygodnie.Mam nadzieję że z 4 zarodków uzyskamy jakiś zdrowy do transferu .

reklama
Do góry