reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Jak pytałam lekarza ile razy widzimy się po udanym transferze a zaznaczyłam że mam daleko to mi powiedział żeby choć ten jeden raz być. Też nie zamierzam jeździć 2h w jedną stronę bo ktoś umyśli sobie 3-4 wizyty.

reklama
Jak pytałam lekarza ile razy widzimy się po udanym transferze a zaznaczyłam że mam daleko to mi powiedział żeby choć ten jeden raz być. Też nie zamierzam jeździć 2h w jedną stronę bo ktoś umyśli sobie 3-4 wizyty.
w programie są 2 darmowe wizyty jedna z wynikiem testu bhcg i wizyta z USG serduszkowym. Wszystkie wizyty ponad to są odpłatne i wcale nie trzeba się na nie godzić.

ja odrazu powiedziałam po wizycie tzw. serduszkowej że przechodzę do swojego lekarza , po pierwsze mam bliżej niż do kliniki , a dojeżdżałam ponad 60km w jedną stronę . Myślę, że to twój wybór a oni nie mogą ci narzucać gdzie i u kogo masz prowadzić ciążę no chyba , że zdarzają się lekarze których przeraża ciąża po ivf i boją się schodzenia z lęków itp
Dziękuję dziewczyny, już się umówiłam do swojego lekarza, pójdę na ostatnią do kliniki i powiem że prowadzę ciążę gdzie indziej, nie wiem dlaczego mój lekarz to przeciąga

Dziękuję dziewczyny, już się umówiłam do swojego lekarza, pójdę na ostatnią do kliniki i powiem że prowadzę ciążę gdzie indziej, nie wiem dlaczego mój lekarz to przeciąga
no ja na wizycie w klinice dostałam od lekarza zalecenia do kiedy leki i jak schodzić z estrofemu, do kiedy Acard. Mój lekarz pytał o te zalecenia ale też odrazu powiedział że proga będziemy brać dłużej bo krwiak. Powiedział też żebym pamiętała o badaniach prenatalnych itp.

Dziewczyny jutro transfer...boje się nie kolejnej porażki...Tylko myśli że to mój jedyny zarodek i jutro już będę mieć ich zero...zero kolejnych szans...
Kochana nie możesz tak myśleć, będzie dobrze na pewno, musi być. A gdyby się nie udało nie możesz podchodzić do kolejnej procedury?

reklama
Do góry