reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Zapytam . Może coś pozmienia przy kolejnym transferze . Nie mieliśmy robionych też badań genetycznych . Wy dziewczyny do Katowice na badania genetyczne miałybyście skierowanie od waszego lekarza ? Musiałyście się umawiać tam genetyka czy prosto na badania jechałyście?
Wystarczy zadzwonić do Holsamed na Kotlarza 6 i umówić się z partnerem na badanie. Trzeba mieć dokumentację medyczną niepłodności (choć w naszym przypadku nikt jej nie sprawdzał) i na miejscu wystawiane są skierowania i robione badania.

reklama
U mnie tez pierwsza procedura bez ani jednego zarodka. Z 6 zapłodnionych jeden dotrwał tylko do czwartej doby i też przestał się rozwijać. Czynnik męski, dopiero po kilku próbach udało się znaleźć jakiekolwiek plemniki. Też jestem w kropce czy startować od razu z kolejną stymulacja czy poczekać i spróbować podciągnąć starego jakąś terapią u androloga. Jednocześnie milion myśli a zarazem pustka w głowie. Przed podejściem do procedury nie miałam bladego pojęcia jak to może siąść na psychikę.
Ja niestety nie mam możliwości czekania, bo w grudniu już mnie nie zakwalifikują do kolejnej procedury. Także idę szybkim tempem.

reklama
I jaki wynik?😍ja też pewnie odrazu będę chciała wiedzieć😂
ja jeśli zrobię genetyczne badania to też będę chciała wiedzieć 😅 ale ze podoba mi się idea gender reveal a na dodatek jestem Zosią samosią to pewnie sama bym zorganizowała taką imprezę tylko dla bliskich żeby oni mieli niespodziankę 😄 pewnie bym zrobiła jakieś babeczki z różem/niebieskim w środku i by wszyscy grupowo skonsumowali 😅

Do góry