reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Kobieta
> anty HBc całkowite, HBS Ag, VDRL, HIV Combo, Anty HCV-Ab – ważność, CMV IgM i IgG - 3 m-ce
> toxoplazmoza IgM i IgG, różyczka IgG, – 6 m-cy
>

- Mężczyzna
> anty HBc całkowite, HBS Ag, VDRL, HIV Combo, Anty HCV-Ab – ważność, CMV IgM - 3 m-ce
> wymaz z cewki moczowej na obecność Chlamydia PCR – 6 m-cy

Robiłyście to same czy w klinice w ramach programu?

reklama
Dziewczyny po udanych transferach - pracujecie czy jednak L4? Tak myślę jak ja bym postąpiła jakby się udało i nie wiem, ale pewnie poszłabym szybko, bo u mnie w pracy zero szacunku za pracę, więc moja motywacja ostatnio spadła poniżej 0 :p
Ja osobiście odrazu zwolnionko no ale mam też stresująca pracę i do tego dźwiga się także na starcie taki był plan

Kobieta
> anty HBc całkowite, HBS Ag, VDRL, HIV Combo, Anty HCV-Ab – ważność, CMV IgM i IgG - 3 m-ce
> toxoplazmoza IgM i IgG, różyczka IgG, – 6 m-cy
>

- Mężczyzna
> anty HBc całkowite, HBS Ag, VDRL, HIV Combo, Anty HCV-Ab – ważność, CMV IgM - 3 m-ce
> wymaz z cewki moczowej na obecność Chlamydia PCR – 6 m-cy

Robiłyście to same czy w klinice w ramach programu?
oprócz chlamydii wszystko w ramach programu. Ja miałam ważne badania chlamydia.

Dziewczyny a jak wygląda to w sytuacji takie mamy 2 zarodki mrożone ❄️❄️jeśli chciałabym teraz zrobić kariotypy mój i męża czy to ma jakiś sens jak już zarodki są zamrożone ???

Ja zamierzam pracować, póki będę mogła. Mam pracę biurową, którą bardzo lubię, więc nie będzie negatywnie wpływać na ciążę :-) poza tym liczne pojednyczne dni wolne spowodowały, że powiedziałam prawdę mojej dyrektor, bo nie chciało mi się już wymyślać kłamst i bardzo mnie wspiera, więc jak tylko zdrowie pozwoli to praca do samego końca 😉
10 lat temu też miałam bardzo ambitne plany pracować tak długo na ile zdrowie pozwoli. Jestem nauczycielką wychowania przedszkolnego. Okazało się, że w 10 tyg musiałam iść na L4 bo ciąża zagrożona... Dostałam plamienia, lekarz chciał pisać L4- nie zgodziłam się... Po 2 tygodniach sytuacja się powtórzyła i stwierdziłam ,że chyba inaczej się nie da... Musiałam się bardzo oszczędzać. Skończyło się założonym pessarem który i tak nie powstrzymał wcześniejszego porodu. Koniec końców mam zdrowego 10 letniego synka- urodzonego w 8 miesiącu ciąży z wagą 3,5kg 😁. Myślę ,że jeśli uda się tym razem to jak usłyszę ❤️ na USG to sama poproszę o L4. Chyba nie będę chciała kolejny raz ryzykować...

reklama
Do góry