Ja nie badałam, nie miałam pojęcia, że trzeba - słuchałam sie moje Pani DoktorDziewczyny, doktor nie kazał robić mi progesteronu przed transferem. Mam pytanie, czy cyclogest wyjdzie z krwi? Czy jest sens zrobić np w poniedziałek bo będę w mieście rano? Transfer w środę. Czy darować sobie i słuchać lekarza?
reklama
Coffe18
Fanka BB :)
a pamiętasz kiedy miałaś pierwszą wizytę? Zastanawiam sie co tam może być u mnie widać w 21dpt
U nas było już serduszko
Lily_of_the_valley
Dziewczyny, po punkcji odpuszczacie trochę tą całą suplementację na poprawę komórek i nasienia u partnerów, czy dalej wszystko kontynuujecie?
Ja brałam cały czas, bo nie miałam pewności, czy zarodek przetrwa do 5 doby. No i nie przetrwał, więc mam kolejną stymulację.Dziewczyny, po punkcji odpuszczacie trochę tą całą suplementację na poprawę komórek i nasienia u partnerów, czy dalej wszystko kontynuujecie?
Aileen31
Ja trochę odpuszczałam, żeby trochę poluzować.Dziewczyny, po punkcji odpuszczacie trochę tą całą suplementację na poprawę komórek i nasienia u partnerów, czy dalej wszystko kontynuujecie?
amusedxxx
o kurczaczkiU nas było już serduszko
Dziewczyny mam biosteron do oddania (wzięłam ledwie 4szt). Źle się po nim czułam (lekarz mówił że tak może być). Może któraś potrzebuje to proszę info na priv. Wyślę, po co ma się zmarnować.
Ps. Moja histero dopiero na 27.11 (po kolejnej miesiączce - nie było już miejsc teraz)
Ps. Moja histero dopiero na 27.11 (po kolejnej miesiączce - nie było już miejsc teraz)
Agunia1401
Moderator
Ja badalam z zalecenia lekarki po poronieniu, wyszło że jestem nosicielem translokacja roberstonowskiej 13 14 chromosomu. Ja miałam 3 poronieniach plus byłam od mojej gin z polecenia do kliniki o lekarz w klinice kazał mi zrobić opinie genetyczna bo moja z nfz była do d... bo napisane było przemyśleć ivf a ma być napisane zalecane ivf, poszłam na prywatna konsultacje i z tym z automatu zostałam zakwalifikowana. Czasem wymagają żeby badać rodziców lub rodzeństwo, ja dostałam w zaleceniu żeby poinformować rodzeństwo (młodsze jeszcze bezdzietne, nie starają sie) bo u nas na 90% dziedziczne mama stara się o mnie 6 lat, kolejnego brata 4 a ostatni jest wpadka.Kariotypy badałyście same z siebie podczas starań? Czy klinika to będe chciała badac jeśli nie było wcześniej badane ?
Mikimka
Ja też po poronieniach i nas strasznie lekarze zbywają… bo jesteśmy młodzi. Nie mówili nic o kariotypach, uważają że za poronieniami stoi masakryczne nasienie męża no może i tak jestJa badalam z zalecenia lekarki po poronieniu, wyszło że jestem nosicielem translokacja roberstonowskiej 13 14 chromosomu. Ja miałam 3 poronieniach plus byłam od mojej gin z polecenia do kliniki o lekarz w klinice kazał mi zrobić opinie genetyczna bo moja z nfz była do d... bo napisane było przemyśleć ivf a ma być napisane zalecane ivf, poszłam na prywatna konsultacje i z tym z automatu zostałam zakwalifikowana. Czasem wymagają żeby badać rodziców lub rodzeństwo, ja dostałam w zaleceniu żeby poinformować rodzeństwo (młodsze jeszcze bezdzietne, nie starają sie) bo u nas na 90% dziedziczne mama stara się o mnie 6 lat, kolejnego brata 4 a ostatni jest wpadka.
reklama
Motylkowa!
To może warto zrobić sobie te kariotypy? Nie musicie mieć na nie skierowania jeśli robicie prywatnieJa też po poronieniach i nas strasznie lekarze zbywają… bo jesteśmy młodzi. Nie mówili nic o kariotypach, uważają że za poronieniami stoi masakryczne nasienie męża no może i tak jest