reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziewczyny, doktor nie kazał robić mi progesteronu przed transferem. Mam pytanie, czy cyclogest wyjdzie z krwi? Czy jest sens zrobić np w poniedziałek bo będę w mieście rano? Transfer w środę. Czy darować sobie i słuchać lekarza?
Ja nie badałam, nie miałam pojęcia, że trzeba - słuchałam sie moje Pani Doktor :)

reklama
Dziewczyny mam biosteron do oddania (wzięłam ledwie 4szt). Źle się po nim czułam (lekarz mówił że tak może być). Może któraś potrzebuje to proszę info na priv. Wyślę, po co ma się zmarnować.
Ps. Moja histero dopiero na 27.11 (po kolejnej miesiączce - nie było już miejsc teraz)

Kariotypy badałyście same z siebie podczas starań? Czy klinika to będe chciała badac jeśli nie było wcześniej badane ?
Ja badalam z zalecenia lekarki po poronieniu, wyszło że jestem nosicielem translokacja roberstonowskiej 13 14 chromosomu. Ja miałam 3 poronieniach plus byłam od mojej gin z polecenia do kliniki o lekarz w klinice kazał mi zrobić opinie genetyczna bo moja z nfz była do d... bo napisane było przemyśleć ivf a ma być napisane zalecane ivf, poszłam na prywatna konsultacje i z tym z automatu zostałam zakwalifikowana. Czasem wymagają żeby badać rodziców lub rodzeństwo, ja dostałam w zaleceniu żeby poinformować rodzeństwo (młodsze jeszcze bezdzietne, nie starają sie) bo u nas na 90% dziedziczne mama stara się o mnie 6 lat, kolejnego brata 4 a ostatni jest wpadka.

Ja badalam z zalecenia lekarki po poronieniu, wyszło że jestem nosicielem translokacja roberstonowskiej 13 14 chromosomu. Ja miałam 3 poronieniach plus byłam od mojej gin z polecenia do kliniki o lekarz w klinice kazał mi zrobić opinie genetyczna bo moja z nfz była do d... bo napisane było przemyśleć ivf a ma być napisane zalecane ivf, poszłam na prywatna konsultacje i z tym z automatu zostałam zakwalifikowana. Czasem wymagają żeby badać rodziców lub rodzeństwo, ja dostałam w zaleceniu żeby poinformować rodzeństwo (młodsze jeszcze bezdzietne, nie starają sie) bo u nas na 90% dziedziczne mama stara się o mnie 6 lat, kolejnego brata 4 a ostatni jest wpadka.
Ja też po poronieniach i nas strasznie lekarze zbywają… bo jesteśmy młodzi. Nie mówili nic o kariotypach, uważają że za poronieniami stoi masakryczne nasienie męża no może i tak jest :)

reklama
Do góry