reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

No jestem świeżo po telefonie od pani embriolog. Dzisiaj 2 doba od punkcji. Z 14 dojrzałych, pobranych oocytów poprawnie zapłodniło się 8 i są w oczekiwanym przez nich poprawnym stadium rozwoju, dopiero we wtorek po zakończeniu hodowli dowiem się o wyniku końcowym.
Super!! ☺️ A jak się czujesz? Ból brzucha już minął?

Edit. Już doczytałam. Oby dolegliwości szybko minęły

Ostatnia edycja:
reklama
Ja oczywiście przy piątku musiałam dostać niusem po mordzie - dziewczyna kuzyna w 3 miesiącu ciąży. Ludzie, którzy zioło jarają dzień w dzień od wielu, wielu lat. Tell me more about zdrowy styl życia i wpływ na zajście.

Tak. U nas w ciągu 4 lat przeżyliśmy babyboom wśród znjaomych - wszyscy mają dzieci łacznie z tymi, którzy mieli problemy i "mieli problemy" (czyli je sobie wymyślili. Dlatego jak mi ktoś mówi, że zmień dietę, ćwicz to mi się nóż otwiera. Ja to już dawno mam za sobą. NIE DZIAŁA. Życie nie jest sprawiedliwe i tyle.
U mnie tak samo, babyboom na całego. I wszystkie, ale to wszystkie ciąże z 1-3 cykl starań. Zaraz się zacznie "druga tura". Życie nie jest sprawiedliwe, to fakt.

Ostatnio mówię mojemu, że koleżanka z pracy powiedziała mi o ciąży. A następnego dnia, że to bliźniaki. I że w tym cyklu odstawiła anty, więc pewnie dwujajowe.
A on do mnie: "ale jak to, od razu po odstawieniu????"
Był szczerze zdziwiony, jakbym opowiadała mu o jakichś niestworzonych rzeczach. Uświadomiłam go, że nie znam nikogo, kto musiałby się starać.

U mnie tak samo, babyboom na całego. I wszystkie, ale to wszystkie ciąże z 1-3 cykl starań. Zaraz się zacznie "druga tura". Życie nie jest sprawiedliwe, to fakt.

Ostatnio mówię mojemu, że koleżanka z pracy powiedziała mi o ciąży. A następnego dnia, że to bliźniaki. I że w tym cyklu odstawiła anty, więc pewnie dwujajowe.
A on do mnie: "ale jak to, od razu po odstawieniu????"
Był szczerze zdziwiony, jakbym opowiadała mu o jakichś niestworzonych rzeczach. Uświadomiłam go, że nie znam nikogo, kto musiałby się starać.
no ja mam dużo ludzi w otoczeniu, którzy musieli się starać, ale każdemu wyszło. Na ten moment jestem ja i mój brat. Wybrakowana rodzina, która nie może mieć dzieci... Za moim bratem i jego żoną 2 procedury, 3 transfery (w tym jeden 2 zarodków), w żadnym beta nawet nie drgnęła.

Ja oczywiście przy piątku musiałam dostać niusem po mordzie - dziewczyna kuzyna w 3 miesiącu ciąży. Ludzie, którzy zioło jarają dzień w dzień od wielu, wielu lat. Tell me more about zdrowy styl życia i wpływ na zajście.
Bo nie raz jest tak jak ktoś odpuszcza, ma wyrabane stres jest nie raz bardziej szkodliwy przy zajściu. Koleżanka po zabiegu przy endometrozie miała 8 miesięcy na zajście, nie zaszła. Jak już odpuścili 10 miesięcy po zabiegu zaszła. Ale tam wina się nie napiła bo obniża ruch plemników, do jacuzzi na termy nie bo infekcja. Już nie mówię o przypadkach gdzie trzeba się leczyć hormonami bo tam i wrzucenie na luz nie pomoże, ale stąd te nieplanowane ciążę. Ja dzisiaj się dowiedziałam że kuzynka co rodziła niedawno, ma prosić mojego brata na chrzestnego a miał być chrzestnym tej dziewczynki która straciłam i mimo wszystko tak mi się smutno zrobiło.. .

Bo nie raz jest tak jak ktoś odpuszcza, ma wyrabane stres jest nie raz bardziej szkodliwy przy zajściu. Koleżanka po zabiegu przy endometrozie miała 8 miesięcy na zajście, nie zaszła. Jak już odpuścili 10 miesięcy po zabiegu zaszła. Ale tam wina się nie napiła bo obniża ruch plemników, do jacuzzi na termy nie bo infekcja. Już nie mówię o przypadkach gdzie trzeba się leczyć hormonami bo tam i wrzucenie na luz nie pomoże, ale stąd te nieplanowane ciążę. Ja dzisiaj się dowiedziałam że kuzynka co rodziła niedawno, ma prosić mojego brata na chrzestnego a miał być chrzestnym tej dziewczynki która straciłam i mimo wszystko tak mi się smutno zrobiło.. .
dla mnie "odpuszczenie" jest jak płachta na byka i nie znoszę, jak ktoś mówi, że to osrane odpuszczenie działa.
Przecież kurna nie siedze, nie zamartwiam się, nie śledzę kalendarza. Cym jest to magiczne odpuszczenie i co robię źle, że nie umiem tego osiągnąć skoro według wielu to jest recepta na zajście?

dla mnie "odpuszczenie" jest jak płachta na byka i nie znoszę, jak ktoś mówi, że to osrane odpuszczenie działa.
Przecież kurna nie siedze, nie zamartwiam się, nie śledzę kalendarza. Cym jest to magiczne odpuszczenie i co robię źle, że nie umiem tego osiągnąć skoro według wielu to jest recepta na zajście?
my po jakimś roku starań takich luźnych odpuściliśmy na jakieś 3/4 lata na zasadzie będzie to będzie nic na siłę zero spiny takie totalne odpuszczenie, kupno mieszkania remont zmiana pracy wakacje itp. i co ? Nic to nie dało. Poszliśmy do lekarza że dalej nic ze no jednak statystycznie zdrowa para ma rok czasu u nas jakoś 4/5 i nic badania monitoringi i po roku skierowanie na in vitro. Wiec rozumiem mnie też drażni jak ktoś mówi odpuść a się uda.

Zaczęłam wczoraj brać letrozol, dzisiaj już czuję żołądek 😐 Muszę dotrzymać bez IPP do przyszłego tygodnia żeby zrobić ten test na Helicobacter, minimum 10 dni muszę być bez już 5 dni za mną więc jeszcze 5 muszę wytrzymać 🤞
Dobrze działa na Ciebie Letrozol? Ja po nim miałam biegunki. Zamieniłam na Lamette.

Dziś 5 dzień stymulacji a mnie się wydaje, jakby mi wodę utlenioną podawali.
Czy któraś przechodziła to raczej bezobjawowo? Niby jak nie boli to człowiek powinien nie narzekać, ale cholerka jak czytam że Was boli a potem macie tyle jajeczek to się zastanawiam czy ze mną wszystko dobrze :)

reklama
Do góry