reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

@spekoppar_ jak po histero? Robiliście od razu też biopsję endo? Teraz jesteście na jakiejś liście i czekacie aż wam jakiś termin zaproponują wizyty kwalifikacyjnej? Czy już macie termin ustawiony? :)

reklama
@Lea2022 a jak u Was sytuacja? Idziecie w tym tygodniu na kolejne USG?
Byłam w poniedziałek, pęcherzyk ciążowy 9mm (w czwartek 5, czyli urósł idealnie, bo powinien 1mm na dobę i w 4 doby urósł 4) z pęcherzykiem żółtkowym 3,3mm z takim zgrubiałym miejscem, w którym powinien niebawem być widoczny zarodek. Wg pomiarów idealnie 5+5 (wg transferu tak samo). W czwartek powtórka z rozrywki, lekarka mówi, że powinno być już serduszko.

Byłam w poniedziałek, pęcherzyk ciążowy 9mm (w czwartek 5, czyli urósł idealnie, bo powinien 1mm na dobę i w 4 doby urósł 4) z pęcherzykiem żółtkowym 3,3mm z takim zgrubiałym miejscem, w którym powinien niebawem być widoczny zarodek. Wg pomiarów idealnie 5+5 (wg transferu tak samo). W czwartek powtórka z rozrywki, lekarka mówi, że powinno być już serduszko.
Czyli idzie wszystko idealnie jak powinno. Mam nadzieję że w czwartek wpadniesz tutaj z super informacją że jest serduszko i będziecie mogły odetchnąć troszkę nareszcie ❤️🤞

@spekoppar_ jak po histero? Robiliście od razu też biopsję endo? Teraz jesteście na jakiejś liście i czekacie aż wam jakiś termin zaproponują wizyty kwalifikacyjnej? Czy już macie termin ustawiony? :)
A bardzo dobrze. W gruncie rzeczy bylo lepiej niż sobie wyobrażałam. Więcej chyba stresu, choć nie było to najprzyjemniejsze przeżycie. Wizualnie wszystko okej, teraz tylko czekam jeszcze na wyniki biopsji. Powinny być za jakieś 3 tygodnie.
Jesteśmy już zakwalifikowani do programu. Mamy już numerek i czekamy w kolejce na start procedury.
Październik lub listopad ruszamy. Choć mam nadzieję, że jednak październik :)

A bardzo dobrze. W gruncie rzeczy bylo lepiej niż sobie wyobrażałam. Więcej chyba stresu, choć nie było to najprzyjemniejsze przeżycie. Wizualnie wszystko okej, teraz tylko czekam jeszcze na wyniki biopsji. Powinny być za jakieś 3 tygodnie.
Jesteśmy już zakwalifikowani do programu. Mamy już numerek i czekamy w kolejce na start procedury.
Październik lub listopad ruszamy. Choć mam nadzieję, że jednak październik :)
Super! No to kciuki żeby się udało w październiku. Badania te programowe już zrobiliście?

reklama
Do góry