reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Jestem po spotkaniu z immunologiem w sprawie naszego KIR AA i c2c2 i powiedział, ze mamy podejść normalnie do pierwszego transferu, bo to nie jest tak, ze ciąża nie jest możliwa, ze często się zdarzają ciąże, dzięki ominięciu jajowodów. I ze dopiero jak pierwszy transfer nie pyknie to pogłębiamy diagnostykę i włączamy accofil, bo żeby to się przekładało na problem immunologiczny to niezwykła rzadkość. I trochę nie wiem, co o tym myśleć, bo wszystko co do tej pory wiedziałam to to, ze to nie ma prawa się udać bez leków 😅

Jestem po spotkaniu z immunologiem w sprawie naszego KIR AA i c2c2 i powiedział, ze mamy podejść normalnie do pierwszego transferu, bo to nie jest tak, ze ciąża nie jest możliwa, ze często się zdarzają ciąże, dzięki ominięciu jajowodów. I ze dopiero jak pierwszy transfer nie pyknie to pogłębiamy diagnostykę i włączamy accofil, bo żeby to się przekładało na problem immunologiczny to niezwykła rzadkość. I trochę nie wiem, co o tym myśleć, bo wszystko co do tej pory wiedziałam to to, ze to nie ma prawa się udać bez leków 😅
No ogólnie ten czynnik immunologiczny nie wyklucza absolutnie ciąży, może nawet i naturalnie się udać, wiele kobiet pewnie nawet nie wie że ma z tym problemy bo normalnie w ciążę zachodziły ;)
I w sumie próba podejścia bez leków póki co też ma sens, chociaż ja jestem z tych co wolą już wszystkiego co się da spróbować żeby się udało 🙈

No ogólnie ten czynnik immunologiczny nie wyklucza absolutnie ciąży, może nawet i naturalnie się udać, wiele kobiet pewnie nawet nie wie że ma z tym problemy bo normalnie w ciążę zachodziły ;)
I w sumie próba podejścia bez leków póki co też ma sens, chociaż ja jestem z tych co wolą już wszystkiego co się da spróbować żeby się udało 🙈
ja wiem, ja mam podobnie, No ale stwierdziłam, ze nie będę go cisnąć, żeby mi przepisywał receptę tylko zrobię jak mówi 😂

Dziewczyny, czy też miałyście zalecane zrobić USG piersi przed IVF? 3 lata temu wyszedł mi mały guzek niezłośliwy w jednej piersi, biopsja go na szczęście załatwiła, ale czy jakby coś znowu mi wyszło to jest to przeciwwskazanie do IVF? Mam torbielowatą budowę piersi, więc nie wykluczam znowu jakiejś zmiany i nie chciałabym się tylko z tego powodu wykluczyć 😩

Dziewczyny, czy też miałyście zalecane zrobić USG piersi przed IVF? 3 lata temu wyszedł mi mały guzek niezłośliwy w jednej piersi, biopsja go na szczęście załatwiła, ale czy jakby coś znowu mi wyszło to jest to przeciwwskazanie do IVF? Mam torbielowatą budowę piersi, więc nie wykluczam znowu jakiejś zmiany i nie chciałabym się tylko z tego powodu wykluczyć 😩
Ja musiałam zrobić :)

Słuchajcie, potrzebuje wsparcia/ porady. Te 6 pęcherzyków antralnych mnie meeeega zmartwiło wczoraj i zaczynam się zastanawiać, czy czas się zacząć po prostu nastawiać na komórkę dawczyni, czy są jeszcze jakiekolwiek sensowne szanse na to, ze IVF uda się z moją własną komórką? Dodam, ze wyniki w maju miałam nie rewelacyjne, ale tez nie jakies tragiczne, bo amh 1,45 a fsh 7,26.
narazie na Twoim miejscu bym się nie martwiła, jesteś na początku stymulacji. Czasami ze stymulacją bywa tak że w jednym cyklu może być kicha a w innym bardzo dużo pęcherzyków. Podobno to jest mega loteria.
Twoje AMH jeszcze nie jest takie złe, ja miałam 0,53 i wyhodowałam 12 jaj😀

reklama
tak musiałam mieć aktualne badanie piersi

Do góry