Oh to zazdroszczę to trzymam kciuki za sobotęJa mam tylko duphaston 2x dziennie i clexane. Jestem na cyklu naturalnym
reklama
Devin
Fanka BB :)
A w którym dniu cyklu miałam transfer? I brałaś ovitrelle? Ja miałam na sztucznym i teraz chce na naturalnymJa mam tylko duphaston 2x dziennie i clexane. Jestem na cyklu naturalnym
fckathy
Jestem po spotkaniu z immunologiem w sprawie naszego KIR AA i c2c2 i powiedział, ze mamy podejść normalnie do pierwszego transferu, bo to nie jest tak, ze ciąża nie jest możliwa, ze często się zdarzają ciąże, dzięki ominięciu jajowodów. I ze dopiero jak pierwszy transfer nie pyknie to pogłębiamy diagnostykę i włączamy accofil, bo żeby to się przekładało na problem immunologiczny to niezwykła rzadkość. I trochę nie wiem, co o tym myśleć, bo wszystko co do tej pory wiedziałam to to, ze to nie ma prawa się udać bez leków
amusedxxx
No ogólnie ten czynnik immunologiczny nie wyklucza absolutnie ciąży, może nawet i naturalnie się udać, wiele kobiet pewnie nawet nie wie że ma z tym problemy bo normalnie w ciążę zachodziłyJestem po spotkaniu z immunologiem w sprawie naszego KIR AA i c2c2 i powiedział, ze mamy podejść normalnie do pierwszego transferu, bo to nie jest tak, ze ciąża nie jest możliwa, ze często się zdarzają ciąże, dzięki ominięciu jajowodów. I ze dopiero jak pierwszy transfer nie pyknie to pogłębiamy diagnostykę i włączamy accofil, bo żeby to się przekładało na problem immunologiczny to niezwykła rzadkość. I trochę nie wiem, co o tym myśleć, bo wszystko co do tej pory wiedziałam to to, ze to nie ma prawa się udać bez leków
I w sumie próba podejścia bez leków póki co też ma sens, chociaż ja jestem z tych co wolą już wszystkiego co się da spróbować żeby się udało
fckathy
ja wiem, ja mam podobnie, No ale stwierdziłam, ze nie będę go cisnąć, żeby mi przepisywał receptę tylko zrobię jak mówiNo ogólnie ten czynnik immunologiczny nie wyklucza absolutnie ciąży, może nawet i naturalnie się udać, wiele kobiet pewnie nawet nie wie że ma z tym problemy bo normalnie w ciążę zachodziły
I w sumie próba podejścia bez leków póki co też ma sens, chociaż ja jestem z tych co wolą już wszystkiego co się da spróbować żeby się udało
spoko23
Dziewczyny, czy też miałyście zalecane zrobić USG piersi przed IVF? 3 lata temu wyszedł mi mały guzek niezłośliwy w jednej piersi, biopsja go na szczęście załatwiła, ale czy jakby coś znowu mi wyszło to jest to przeciwwskazanie do IVF? Mam torbielowatą budowę piersi, więc nie wykluczam znowu jakiejś zmiany i nie chciałabym się tylko z tego powodu wykluczyć
Devin
Ja musiałam zrobićDziewczyny, czy też miałyście zalecane zrobić USG piersi przed IVF? 3 lata temu wyszedł mi mały guzek niezłośliwy w jednej piersi, biopsja go na szczęście załatwiła, ale czy jakby coś znowu mi wyszło to jest to przeciwwskazanie do IVF? Mam torbielowatą budowę piersi, więc nie wykluczam znowu jakiejś zmiany i nie chciałabym się tylko z tego powodu wykluczyć
Transfer 18dc. Ovitrelle 11dc.A w którym dniu cyklu miałam transfer? I brałaś ovitrelle? Ja miałam na sztucznym i teraz chce na naturalnym
Madlen@
narazie na Twoim miejscu bym się nie martwiła, jesteś na początku stymulacji. Czasami ze stymulacją bywa tak że w jednym cyklu może być kicha a w innym bardzo dużo pęcherzyków. Podobno to jest mega loteria.Słuchajcie, potrzebuje wsparcia/ porady. Te 6 pęcherzyków antralnych mnie meeeega zmartwiło wczoraj i zaczynam się zastanawiać, czy czas się zacząć po prostu nastawiać na komórkę dawczyni, czy są jeszcze jakiekolwiek sensowne szanse na to, ze IVF uda się z moją własną komórką? Dodam, ze wyniki w maju miałam nie rewelacyjne, ale tez nie jakies tragiczne, bo amh 1,45 a fsh 7,26.
Twoje AMH jeszcze nie jest takie złe, ja miałam 0,53 i wyhodowałam 12 jaj
reklama
tak musiałam mieć aktualne badanie piersiDziewczyny, czy też miałyście zalecane zrobić USG piersi przed IVF? 3 lata temu wyszedł mi mały guzek niezłośliwy w jednej piersi, biopsja go na szczęście załatwiła, ale czy jakby coś znowu mi wyszło to jest to przeciwwskazanie do IVF? Mam torbielowatą budowę piersi, więc nie wykluczam znowu jakiejś zmiany i nie chciałabym się tylko z tego powodu wykluczyć