annn1
Fanka BB :)
A jakim miałaś protokołem stymulacje? Bo ja np krótkim i punkcje miałam w 11 DC.ja zaczęłam stymulację w 4dc i punkcja była w 17dc. Po niej miałam przyjść na kontrolę ok 10 dni później
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A jakim miałaś protokołem stymulacje? Bo ja np krótkim i punkcje miałam w 11 DC.ja zaczęłam stymulację w 4dc i punkcja była w 17dc. Po niej miałam przyjść na kontrolę ok 10 dni później
Punkcja najczęściej wypada 13-15dc, ale bezpiecznie trzeba zakładać 11-17.Dziewczyny, mam pytanko harmonogramowe - zakładając, ze stymulację rozpocznę jakoś, w okolicach 26-28.08., to rozumiem, że punkcję będę miała jakoś w okoli 10-13 dc, czyli 3-8.09. Prawda? I czy po punkcji można sobie na luzie zaplanować wyjazd, czy są jeszcze jakieś aktywności klinikowe, które wymagają obecności na żywo? Oczywiście zakładając, ze transfer nie będzie świeży.
Ja już po punkcji, tylko 3 komórki nadają się do zapłodnienia. Jutro mam dostać maila czy udało się je zapłodnić i ile.
Chyba, że z jakiś przyczyn lekarze zdecydują o transferze trzydniowego zarodka, to wtedy 3 dni po. Także 3, 5 albo 6Jeśli transfer świeży to 5-6 dzień po punkcji, tak jak zarodki będą już w pełni rozwinięte a zależy to od tego między innymi ile będziesz miała pęcherzyków, jeśli dużo to będzie ryzyko hiperstymulacji i wtedy transfer jest przekładany. No i od wyników progesteronu, chyba musi być poniżej 1 żeby móc zrobić transfer świeży
Ja też zaczęłam w 4dc, a punkcję miałam w 14dc ranoja zaczęłam stymulację w 4dc i punkcja była w 17dc. Po niej miałam przyjść na kontrolę ok 10 dni później
ja też krótkim ale wolno rosły pęcherzykiA jakim miałaś protokołem stymulacje? Bo ja np krótkim i punkcje miałam w 11 DC.
nie wiem czy sobie tego nie ubzdurałam ale wydaje mi się że chyba @Motylkowa! Pisała, że w ramach programu transferowane są tylko blastocysty to wtedy odpada transfer w 3 dniuChyba, że z jakiś przyczyn lekarze zdecydują o transferze trzydniowego zarodka, to wtedy 3 dni po. Także 3, 5 albo 6
Ja w sumie aż przez 5 dni brałam bloker owulacji, więc to też przedłużyło cały proces.Tak to jest kwestia indywidualna jak te pęcherzyki rosną