reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
no właśnie tak, ale ostatnio jak byłam w 12 i 11 dc (dwa różne miesiące) to było dużo za wcześnie. Więc nie wiem czy jest sens aż tak wcześnie iść... porobię owulaki może. Nie wiem.
A wiecie może, czy jak przyjdę i będzie powiedzmy widać, że jest po owulacji to wtedy już transfer przepada?
Przepada bo lekarz musi być pewny że było dokładnie tego dnia. I 5 dni później transfer.
Ja we wrześniu jak poszłam to powiedziała; no jest pani 1/2 dni po owulacji musimy czekać do października

no właśnie tak, ale ostatnio jak byłam w 12 i 11 dc (dwa różne miesiące) to było dużo za wcześnie. Więc nie wiem czy jest sens aż tak wcześnie iść... porobię owulaki może. Nie wiem.
A wiecie może, czy jak przyjdę i będzie powiedzmy widać, że jest po owulacji to wtedy już transfer przepada?
Ano przepada, bo nie można konkretnie określić momentu, więc też obliczyć kiedy transfer. A stan Twojego endometrium mógł wpływać na moment owulacji. Plus histeroskopia i antybiotyk mogą namieszać.

Jak lekarz nie będzie wiedział kiedy była owulacja to raczej w ciemno transferu nie zrobi. A nie zlecają badania proga i LH przed wizytą?

Ano przepada, bo nie można konkretnie określić momentu, więc też obliczyć kiedy transfer. A stan Twojego endometrium mógł wpływać na moment owulacji. Plus histeroskopia i antybiotyk mogą namieszać.
No to po prostu umówię się jednak trochę wcześniej, na ten 12 czy 13 dc. Trudno, dadzą radę w robocie.
To może we się teraz skonsultuj i przegadaj jednak transfer na sztucznym cyklu?
Nie chce już mieszać, ogarnę jakoś w tej pracy.
Jak lekarz nie będzie wiedział kiedy była owulacja to raczej w ciemno transferu nie zrobi. A nie zlecają badania proga i LH przed wizytą?
No póki co nic nie mówili, zakładam, że jak przyjdę na wizytę to jak trzeba to zrobią na niej.

reklama
No to po prostu umówię się jednak trochę wcześniej, na ten 12 czy 13 dc. Trudno, dadzą radę w robocie.

Nie chce już mieszać, ogarnę jakoś w tej pracy.

No póki co nic nie mówili, zakładam, że jak przyjdę na wizytę to jak trzeba to zrobią na niej.
Zobacz jak Ci się okres zacznie, może akurat się uda w sobotę czy coś. Małymi kroczkami polecam.

Do góry