reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

W ogóle z ciekawostek (może trochę przykrych ale ile można się smucić), moje dwie poronione ciąże miały termin na: kwiecien- dokładnie w urodziny dziadka po którym synek będzie miał imię (ustalone od początku znajomości😅, mąż wierzy że 1 bedzie syn)👶 a druga marzec w urodziny teścia.
Potem we wrześniu jak byłam na wizycie to było 1/2 dni za późno na transfer bo owu już była - termin byłby w urodziny siostry i do tego w maju ( bardzo lubię ten miesiąc).

Teraz wychodzi termin koniec czerwca, nikt w rodzinie nie ma urodzin w czerwcu więc może tak miało być😅

reklama
To jak już jest taka dobra passa dziś to dołożę swoje pięć groszy i przyszły wyniki powtarzanej chlamydii i ureo, pozbyłam się tego gó.wna i z od następnej miesiączki zaczynamy tabletki anty i od grudnia stymulacja :D
Gratulacje! Ja walczyłam 3 miesiące z Ureaplasmą, po dwoch antybiotykach przez długi czas sie udało, jak ją zwalczyłam czułam się jakbym wygrała los na loterii😅 o komforcie życia nie wspominam, bo skutki dały się też we znaki. Jak ja przechodziłaś? Jaki antybiotyk pomógł?

Niestety księża się zatrzymali x wieków temu, i przez co młodzi odchodzą od kościoła. Ja sama przestralam chodzić bo jak ksiądz powiedział mi kiedyś że seks w zabezpieczeniu z mężem jest grzechem ciężkim i porównał go do zabójstwa to mu powiedziałam żeby księdza grzechy były tak ciężkie jak moje... przyjeżdżają do niego jego własne dzieci w wakacje a zasłania się że to siostra z dziećmi;)
A skąd wiesz że jego?😀

W ogóle z ciekawostek (może trochę przykrych ale ile można się smucić), moje dwie poronione ciąże miały termin na: kwiecien- dokładnie w urodziny dziadka po którym synek będzie miał imię (ustalone od początku znajomości😅, mąż wierzy że 1 bedzie syn)👶 a druga marzec w urodziny teścia.
Potem we wrześniu jak byłam na wizycie to było 1/2 dni za późno na transfer bo owu już była - termin byłby w urodziny siostry i do tego w maju ( bardzo lubię ten miesiąc).

Teraz wychodzi termin koniec czerwca, nikt w rodzinie nie ma urodzin w czerwcu więc może tak miało być😅
Ja pierwszy biochem miał się urodzić w mikołaja, drugi w urodziny córki która apropo urodziła się w Dzień Kobiet, trzecia poroniona ciąża termin był an urodziny męża a stworzona córeczka była w moje urodziny, to tak się złożyło że też mi wjechała ta strata mocniej na głowę, a dodatkowo wyszłam z szpitala w urodziny córki która żyje, chciałam jak najszybciej uciekać żeby nie ominąć tego dnia. Teraz nie ma nikogo w tym dniu co bylby termin ale transfer jak pojdzie dobrze szykuje się na dzień śmierci mojej babci która była bardzo bliska więc liczę że jak może to pomoże;)

Niestety księża się zatrzymali x wieków temu, i przez co młodzi odchodzą od kościoła. Ja sama przestralam chodzić bo jak ksiądz powiedział mi kiedyś że seks w zabezpieczeniu z mężem jest grzechem ciężkim i porównał go do zabójstwa to mu powiedziałam żeby księdza grzechy były tak ciężkie jak moje... przyjeżdżają do niego jego własne dzieci w wakacje a zasłania się że to siostra z dziećmi;)
Przynajmniej wiadomo że nie popełnił grzechu i seks uprawiał bez zabezpieczenia 😎

Czyli też masz plamienia. Może to normalne, jutro mam wizytę o 9, odrazu napisze co i jak ;)
Ja ogólnie nigdy nie czułam owulacji, nie wiem kiedy mam, ale zawsze jak się umawiałam do ginekologa to właśnie w ogolicach połowy cyklu, by lekarz coś o tej owulacji powiedział. Zazwyczaj miała być lada chwila albo była 1/2 dni temu.
I nieraz ( rzadko) mialam plamki jasnej różowej krwi więc myślę że to owu.
Histeroskopie miałam i nie było nic. No ale Ladycaro wyszły polipy a miała plamienia

A skąd wiesz że jego?😀
Nie zaglądałam do łóżka, ale już jak zrobiło się gorąco donosy do kurii to go przenieśli, już były zarzuty dość poważne. Ja tam nie w wnikałam, cudze życie mnie nie obchodzi ale jak on mi z takim tekstem to słysząc plotki ciężko mi nie było o tym pomyśleć.

reklama
Do góry