reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
niestety. Jak ja widzę jakie piękne efekty stymulki mają niektóre dziwczyny, a ja mam jeden zarodek to mnie ścska w środku. Nie wiem czemu myślałam, że chociaż w ivf los będzie łaskawy
Rozumiem cię, nawet nie wiesz jaka byłam wkur… jak przy pierwszej stymulacji z 13 pobranych kumulusow miałam tylko 5 dojrzałych komórek i ostatecznie dwa zarodki, gdzie beta nawet nie drgnęła… Ale jestem przykładem, że druga stymulacja, wydłużona o jeden dzień i z innymi lekami może dać lepszy efekt, bo mamy 6 pięknych zarodków :) wtedy to był dla mnie koniec świata, ale teraz już zapomniałam i skupiam się na tym, żeby już było dobrze..

Załączniki

• IMG_0019.jpeg
    IMG_0019.jpeg
    46,2 KB · Wyświetleń: 111
Rozumiem cię, nawet nie wiesz jaka byłam wkur… jak przy pierwszej stymulacji z 13 pobranych kumulusow miałam tylko 5 dojrzałych komórek i ostatecznie dwa zarodki, gdzie beta nawet nie drgnęła… Ale jestem przykładem, że druga stymulacja, wydłużona o jeden dzień i z innymi lekami może dać lepszy efekt, bo mamy 6 pięknych zarodków :) wtedy to był dla mnie koniec świata, ale teraz już zapomniałam i skupiam się na tym, żeby już było dobrze..
no ja trochę już przerobiłam ten zawód, nie spodziewam się jakigoś sukcesu z tym jednym zarodkiem i wiiem, że jeśli się nie uda na bank od razu kiedy będę mogła podejdę do kolejnej stymulacji. Teraz mi sie wydaje, ze to już ostatnia, ale jak widać, granica się ciągle przesuwa.

niestety. Jak ja widzę jakie piękne efekty stymulki mają niektóre dziwczyny, a ja mam jeden zarodek to mnie ścska w środku. Nie wiem czemu myślałam, że chociaż w ivf los będzie łaskawy
Niestety często jest też tak że to pierwsze podejście jest testowe, żeby zobaczyć jak reaguje organizm na leki itp. A przy kolejnym podejściu lekarz już by kombinował co zrobić lepiej 😌

A może ten jeden to właśnie ten właściwy i wymarzony? Tego Ci życzę!
mam ogromną nadzieję, że tak właśnie będzie, ale może byc i tak i tak. Więc myślę trzeźwo.
Ale bardzo boje się biochjemu, bo to już ta radość, że coś wyszło, to zawód musi być dużo większy (przynajmniej dla mnie).

reklama
Do góry