reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

A ja się melduję, że dzisiaj udało się umówić pierwszą wizytę do stymulacji, ale ze względu na wysoki estradiol idę protokołem długim, więc o miesiąc się przesunęło wszystko :D
Fajnie, że się udało przesunąć jednak tą wizytę 🙂 a co oznacza protokół długi w praktyce?
Sorki za głupie pytanie, ale chcę się trochę doedukować 😅

reklama
Fajnie, że się udało przesunąć jednak tą wizytę 🙂 a co oznacza protokół długi w praktyce?
Przed rozpoczęciem stymulacji mam taki miesiąc na antykoncepcji i od połowy cyklu gonapeptyl aby obniżyć estradiol. Wtedy po odstawieniu antykoncepcji (28 dni) idę na wizytę, badanie hormonów i zaczynam stymulację.

Jedynie co nas załamało, to w końcu trafiliśmy na idealnego lekarza i od listopada odchodzi z kliniki :(

A ja dzisiaj miałam telekonsultacje z immunologiem (wcześniej konsultowałam się z inną immuno jak brałam Accofil w staraniach naturalnych) dotyczącą zaleceń w cyklu transferowym. Jakoś tak mi się wydają małe te dawki porównując do innych dziewczyn na forum. I nie wiem jak mam rozumieć zalecenie co do brania Encortonu (wcześniej nie miałam do czynienia z tym lekiem) , dopiero od pozytywa ewentualnego?

Załączniki

• Screenshot_20241021_195525_Gallery.jpg
    Screenshot_20241021_195525_Gallery.jpg
    113,1 KB · Wyświetleń: 70
J przykładowo miałam tylko anty 😅 jajniki wyciszają się, spada estradiol prog. Po okresie badane znów są hormony i jak spadną do odpowiedniego poziomu w 2-3dc można ruszać z stymulacja 😁

A ja dzisiaj miałam telekonsultacje z immunologiem (wcześniej konsultowałam się z inną immuno jak brałam Accofil w staraniach naturalnych) dotyczącą zaleceń w cyklu transferowym. Jakoś tak mi się wydają małe te dawki porównując do innych dziewczyn na forum. I nie wiem jak mam rozumieć zalecenie co do brania Encortonu (wcześniej nie miałam do czynienia z tym lekiem) , dopiero od pozytywa ewentualnego?
Hmm no w sumie takiego dawkowania jeszcze nie widziałam, zazwyczaj jak gdziekolwiek czytałam to dziewczyny przyjmowały do około 12 tygodnia 🤔 a poprzedni immunolog jak Ci zalecał?

Hmm no w sumie takiego dawkowania jeszcze nie widziałam, zazwyczaj jak gdziekolwiek czytałam to dziewczyny przyjmowały do około 12 tygodnia 🤔 a poprzedni immunolog jak Ci zalecał?
Właśnie poprzednim razem to bardziej skupialiśmy się na dawkowaniu w staraniach naturalnych ( miałam całą ampułkę w dzień owulki a potem od pozytywa 1/3 dawki co 2 dzień) a przy rozrodzie wspomaganym mówiła, że porozmawiamy na osobnej wizycie, ale wspomniała, że około 10 tc też będzie odstawiany Accofil ( niestety terminy są teraz odległe do niej dopiero na grudzień) 🙄 i tutaj taka jakby przerwa z tym Accofilem w zaleceniach już jak HCG będzie się wydzielać takie to dziwne dla mnie.

reklama
Teraz za to czytam, że testy facelle lubią oszukiwać, kiedyś czytałam że pinki lubią oszukiwać… ehh, chyba czas się położyć spać, bo głowa świruje. Powiem Wam dziewczyny, że my staraczki to mamy naprawdę pod górkę wiecznie…

Do góry