reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

A Ty w ogóle miałaś wcześniej robione usg w 2-3dc? Bo jeśli polipy są małe to najlepiej je widać jak endometrium się złuszcza... U mnie i przy IUI i przy in vitro kazali robić zawsze usg na początku cyklu, żeby sprawdzić czy nie ma torbieli i polipów właśnie.
kurde, teraz jak myślę to nie miałam, bo nigdy nie miałam usg w trkacie ttakiego hardkorowego okresu. Najwcześniej chyba miałam w 6dc jak zaczynałam stymulację.

reklama
A jak to jest z tym progiem i innymi lekami przy in vitro?
Jak łożysko przejmuje funkcję wytwarzania progesteronu, to leki się odstawia całkowicie?
mi lekarz na wizycie potwierdzającej w klinice dał wypis z informacjami dla lekarza do kiedy brać progesteron i estrofem oraz acard. Jutro mam wizytę kontrolną z tym krwiakiem moim nieszczęsnym mam nadzieję że z ciążą wszystko ok a krwiak się zmniejsza 🙈 od tygodnia nie krwawię, leżakuje w domu.

A no i jeszcze widziałam wątpliwości, kto może się tu udzielać a kto nie - wszyscy mogą :D Z zamysłu jest to wątek dla dziewczyn korzystających z refundacji, ale kazda dziewczyna, jest tu mile widziana. Każda, która potzrebuje wsparcia, może dać wsparcie, radę, która szuka miejsca, chce się wygadać, wyżalić, podzielić smutkiem, radością. Oczywiście w luźno pojętych ale jednak granicach tematu ❤️

mi lekarz na wizycie potwierdzającej w klinice dał wypis z informacjami dla lekarza do kiedy brać progesteron i estrofem oraz acard. Jutro mam wizytę kontrolną z tym krwiakiem moim nieszczęsnym mam nadzieję że z ciążą wszystko ok a krwiak się zmniejsza 🙈 od tygodnia nie krwawię, leżakuje w domu.
do kiedy masz brać proga?
Ja nie pamiętam w pierwszej ciąży kiedy musiałam odstawić

reklama
8 😱😱besins ?? Ja biorę 3 razy na dobę i ten popołudniowy to odlot niezły jest 🤣🤣mąż się śmieje ,że wyglądałam po tym jak bym nacpana byla
Bo ja miałam 800 cyclogestu i 4x besins i 1x prolutex, ale po tym krwawieniu lekarka kazała mi odstawić ten dopochwowy no i musimy go czymś zastąpić, bo spadek progesteronu, który by wynikał z odstawienia, jest najbardziej niebezpieczny. No a wchłanianie dopochwowego jest wyższe niż doustnego - więc dostałam w zamian 800 besins dodatkowego + jeszcze jeden prolutex...

Do góry