reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Ja robiłam tak że zbliżałam igłę, jak ciężko wchodziła to szukałam następnego miejsca gdzie opór jest mniejszy. Wtedy nie szczupalo
mi mąż robi zastrzyki od zawsze ;) ja jakoś jeszcze się nie odważyłam 🙈😂 oczywiście jeżeli będzie taka potrzeba to będę musiała

Tez miałam Rekovelle, Menopur i Cetrotide. Może to od wieku zależy? Bo ja pod koniec czerwca skończyłam 36, a od 35 już inaczej podchodzą niż 30-34. Ale lekarz w tych tabelkach jakieś algorytmy sobie wyliczał ;) ze stymulacji wyszło 15 jajeczek, z czego 6 było zapłodnionych i tylko jedno sie zatrzymało (jeden świeży transfer, cztery do mrożenia). Jajniki bolały ;) ale po punkcji bardziej bolało.
Być może, ja mam skończone 34. W poniedziałek zobaczę czy coś się zmieni w ilości jajeczek 😊🤞

Melduję się po punkcji:) 16 komórek pobranych , 6 idzie do zaplodnienia . W piątek info od embriologa jak tam nasze dzieci :) transfer odroczony
Super świetny wynik 😍 w piątek to trochę późno chyba?

A pytanie mam takie ogólne, na jakim etapie wiadomo że transfer będzie odroczony? Po punkcji jak u @Emily0308? I w sumie od czego to zależy w głównej mierze?

reklama
Super świetny wynik 😍 w piątek to trochę późno chyba?

A pytanie mam takie ogólne, na jakim etapie wiadomo że transfer będzie odroczony? Po punkcji jak u @Emily0308? I w sumie od czego to zależy w głównej mierze?
Mi już mówiła na usg, jak powiedziała że widzi ponad 20 pęcherzyków. Że zobaczymy po punkcji, ale lepiej odroczyć😃 no i odroczony miałam

Do góry