reklama
Ja miałam kwalifikacje w lipcu a stymulację zaczynałam dopiero we wrześniu. Po pierwsze ja musiałam dostarczyć zaświadczenie od onkologa, po drugie czekaliśmy na andrologia z kliniki bo akurat miał urlop. Za nic nie płacimy i jesteśmy w programie więc jest ok.Swoją drogą, pisałyście, że na rozpoczęcie procedury jest 30dni. Jednak lekarz sam powiedział, że skoro czekamy na genetyczne, to żebyśmy zaczęli miesiąc później. W takim wypadku chyba wie co mówi i nie wpłynie to w żaden sposób na refundację?
Wczoraj miałam punkcję i czekamy co dalej.
Devin
Fanka BB :)
A widzisz. A moje poronienie w 8 tyg bylo mnie bolesne od miesiączkiI melduję, że u mnie krwawienie się rozkręciło na maksa. To chyba będzie najgorszy okres jaki w życiu miałam, mogłabym odliczać co ile minut mam skurcze
Lea2022
Moderator
ojej, tak mi przykroHej chciałam Wam tylko dać znać, że u nas najprawdopodobniej bez happy endu będzie i ten piękny czas pierwszej ciąży w pierwszej procedurze z pierwszego transferu się powoli kończy. Wczoraj miałam usg 6+0 (licząc po transferowemu) i niestety nie było widać żadnego zalążka zarodka, a co dopiero serduszka. Jedynie pusty pęcherzyk ciążowy umiejscowiony prawidłowo w macicy. Za tydzień kolejna wizyta w klinice, która przesądzi co dalej. Oczywiście tli się w kącie nadzieja, że jakimś cudem pojawi się jeszcze zarodek, ale zdaje sobie sprawę ze szanse na to są minimalne. Jedno wiem na pewno - byliśmy bardzo szczęśliwi przez ostatnie parę tygodni i na pewno się łatwo nie poddamy Dam znać za tydzień jaki plan na przyszłość.
A jakiej wielkości pęcherzyk?
Lea2022
Moderator
Powtórka usg to najwięcej co możesz zrobić...Dziękuję nie tak miało być, ale los decyduje i nie mamy na to żadnego wpływu.
Jutro i w poniedziałek pójdę na betę zobaczyć na jakim jest poziomie i co się z nią dzieje. We wtorek chyba skoczę dodatkowo na usg z medicoveru. Nic innego więcej nie mogę tak na prawdę zrobić niż czekać.
Lea2022
Moderator
Termin wizyty umówiony?spoko, już dostałam rano okres także nawet się już nie zastanawiam czy brać
Karolina_123
a jak to jest u nas? Bo nas niby zakwalifikował, podpisaliśmy jakieś papiery, dostaliśmy regulamin, skierowania na badania i na następnej wizycie, będą jeszcze jakieś papiery do podpisania? Ta następna wizyta przed stymulacją jest płatna czy już wchodzi w refundację?a podpisaliście już wszystkie dokumenty i dostaliście orzeczenie? Szczerze mówiąc to ja bym się nie przejmowała tymi 30dniami, skoro lekarz mówi że jest ok to jest ok i widocznie czekanie na wyniki badań to wystarczający powód
amusedxxx
Wszystko zależy od tego czy dostaliście już orzeczenie od lekarza. My podpisaliśmy regulamin jakoś w czerwcu a na początku lipca dopiero orzeczenie i wtedy zaczęły się refundowane wizytya jak to jest u nas? Bo nas niby zakwalifikował, podpisaliśmy jakieś papiery, dostaliśmy regulamin, skierowania na badania i na następnej wizycie, będą jeszcze jakieś papiery do podpisania? Ta następna wizyta przed stymulacją jest płatna czy już wchodzi w refundację?
Karolina_123
W sumie to od lekarza dostaliśmy tylko skierowania na badania, ale jak wyszliśmy to kazał pani uszykować dokumenty i coś podpisywaliśmy nie tylko regulamin, ale co to było to nie pamiętam, no i nie dostaliśmy tego tylko zostało w klinice.Wszystko zależy od tego czy dostaliście już orzeczenie od lekarza. My podpisaliśmy regulamin jakoś w czerwcu a na początku lipca dopiero orzeczenie i wtedy zaczęły się refundowane wizyty
No cóż poczekamy do następnej wizyty i się okaże
reklama
LadyCaro
5 października, to będzie 9dc jeśli mi się ten durny okres rozkręci, bo narazie się zatrzymał...Termin wizyty umówiony?