reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
FMR widzę, że mam napisane, że mam prawidłowy. Część trombofili też, ale nie cała chyba. To wrzucam.
Zobacz załącznik 1660447

KIRy
Zobacz załącznik 1660448

HLAC
Zobacz załącznik 1660453

Kariotyp mam napisane, że prawidłowy kariotyp żeński, a mąż prawidłowy kariotyp męski.
Cudownie że kariotypy prawidłowe 😻 kiry spoko, bez accofilu się pewnie obejdzie :) kir BX to ten najlepszy :) na trombo się nie znam więc tam nie pomogę. A macie AZF I CFTR męża ?

FMR widzę, że mam napisane, że mam prawidłowy. Część trombofili też, ale nie cała chyba. To wrzucam.
Zobacz załącznik 1660447

KIRy
Zobacz załącznik 1660448

HLAC
Zobacz załącznik 1660453

Kariotyp mam napisane, że prawidłowy kariotyp żeński, a mąż prawidłowy kariotyp męski.
Jedyne co w tych wynikach masz „nie tak”, to heterozygota pai-1 - co daje podwyższoną (ale tylko trochę) skłonność do zakrzepów. Więc ten Acard, co go sobie już wcześniej wdrażałaś na własną rękę, może zostać, ale lekarze patrzą na to bardzo różnie - czasem wdrażając a czasem nie :)

Kir bx, przy braku tylko dwóch implantacyjnych - bardzo dobrze. Hla-c c1,c1 więc bardzo dobrze (chociaż w przypadku kir bx i tak nie ma to takiego znaczenia).

Jest więc, jak najbardziej, bardzo ładnie ☺️

Cudownie że kariotypy prawidłowe 😻 kiry spoko, bez accofilu się pewnie obejdzie :) kir BX to ten najlepszy :) na trombo się nie znam więc tam nie pomogę. A macie AZF I CFTR męża ?
CTFR męża
1726053689373.png

AZF męża
1726053721161.png

Jedyne co w tych wynikach masz „nie tak”, to heterozygota pai-1 - co daje podwyższoną (ale tylko trochę) skłonność do zakrzepów. Więc ten Acard, co go sobie już wcześniej wdrażałaś na własną rękę, może zostać, ale lekarze patrzą na to bardzo różnie - czasem wdrażając a czasem nie :)

Kir bx, przy braku tylko dwóch implantacyjnych - bardzo dobrze. Hla-c c1,c1 więc bardzo dobrze (chociaż w przypadku kir bx i tak nie ma to takiego znaczenia).

Jest więc, jak najbardziej, bardzo ładnie ☺️
a ten acard to jak się bierzze? Jest sens, żebym go wdrażała teraz zakładając, ze w sobotę za tydzień miałabym transfer?

reklama
Do góry