reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
dzisiaj, 2 dc. Ale nie badali mi hormonów na razie, dopiero na wizycie w sobotę. Tez tak miałyście?

A jutro mam wizytę u doktora Malinowskiego.
Ja miałam hormony badane jakoś 7 i 9 dnia stymulacji. Nie miałam badanych w dniu punkcji bo wiedzieliśmy że transfer odroczony.

Robisz zastrzyki rano czy wieczorem? :)

Dziewczyny, czy kazda z Was miala wizyte pierwszego dnia stymulki?
Nie. Ja miałam kilka dni przed, podgląd na usg i rozpisanie leków. Pierwsza wizyta na podgląd w 5 dniu stymulacji. Ale u mnie też było troszkę inaczej bo ja miałam kilka dni antykoncepcji przed rozpoczęciem stymulacji :) czemu pytasz? Coś Cię niepokoi? Daj znać jak po wizycie dzisiaj! :)

Nie. Ja miałam kilka dni przed, podgląd na usg i rozpisanie leków. Pierwsza wizyta na podgląd w 5 dniu stymulacji. Ale u mnie też było troszkę inaczej bo ja miałam kilka dni antykoncepcji przed rozpoczęciem stymulacji :) czemu pytasz? Coś Cię niepokoi? Daj znać jak po wizycie dzisiaj! :)
Nie, zastanawia mnie kiedy jeszcze bede musiala kombinować w pracy 😂

I ciekawe czy np hormony bede mogła zrobić w innym labie i wysłać lekarzowi. Bo dla mnie taka wyprawa do wawy to ciężko logistycznie.

Ja miałam hormony badane jakoś 7 i 9 dnia stymulacji. Nie miałam badanych w dniu punkcji bo wiedzieliśmy że transfer odroczony.

Robisz zastrzyki rano czy wieczorem? :)
gonal i menopur wieczorem, orgalutran rano, wizytę kontrolną w sobotę i wtedy tez zrobią mi hormony, punkcja poniedziałek- środa.

Załączniki

• IMG_7581.jpeg
    IMG_7581.jpeg
    183,5 KB · Wyświetleń: 48
Nie, zastanawia mnie kiedy jeszcze bede musiala kombinować w pracy 😂
Ahh ok :) no to różnie to jest. Większość klinik chyba zaprasza na wizytę albo pod koniec cyklu aby stwierdzić czy nie zrobiła się jakaś torbiel, albo właśnie w pierwszy dzień stymulacji. :) no i koniecznie zrób sobie test ciążowy przed rozpoczęciem zastrzyków - widziałam ostatnio jakąś historię jak z horroru ze dziewczyna zrobiła stymulację i na ostatniej wizycie przed punkcja okazało się że jest w ciąży… 🤯

reklama
I ciekawe czy np hormony bede mogła zrobić w innym labie i wysłać lekarzowi. Bo dla mnie taka wyprawa do wawy to ciężko logistycznie.
Bedziez raczej mogla, ale po prostu będziesz musiała sobie za nie zapłacić :) u mnie wszystkie badania z krwi zbiegały się zawsze w czasie z wizyta wiec od razu na miejscu w labo kliniki robiłam :)

Do góry