reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
@Kasienkaol a jak tam u was? Dobrze kojarzę że mieliście do sierpnia starać się naturalnie a potem decyzja czy ivf? Wiecie już czy idziecie w tym kierunku?
dobrze kojarzysz:) no właśnie wlatuje plamienie. Jednak mamy sezon wiec jeszcze wrzesień spróbujemy naturalnie, i po wakacjach w październiku rejestruje się już do kliniki. Gdyby mialabyc u nas naturalna ciąża to myślę że już by była do tego obecnie 5 cyklu starań po laparo….
Narazie Was podczytuje, jak będę miała termin w klinice to się zapisze:)

Z kolejnych nowości... u mnie w najbliższym czasie transferu nie bedzie. Dostałam telefon, że zarodki przestały się rozwijać.
Bardzo mi przykro .., 🥺 pewnie będziecie mieli konsultacje z lekarzem... I w takim przypadku obstawiała bym jakość komórek .... .
My Mamy taki właśnie problem ...

Bardzo mi przykro .., 🥺 pewnie będziecie mieli konsultacje z lekarzem... I w takim przypadku obstawiała bym jakość komórek .... .
My Mamy taki właśnie problem ...
Embriolog mówiła, że ciężko stwierdzić jednoznacznie powód. Do 4 doby bardzo ładnie dzieliły się komórki i tempo wzrostu też było bardzo dobre, książkowe. Z tego co zrozumiałam b. dobrze rokowały. Mówiła, że po 3 dobie uaktywnia się genom pochodzacy ze strony plemnika i często tu leży problem ale wykluczyć też nie można słabej jakości komórki.

W poniedziałek mam wizyte u swojej gin. I pewnie przed kolejną stymulacją trzeba będzie odczekać między 3, a 6 miesiecy. Ta przerwa chyba najbardziej jest dla mnie ciężka.

Macie może jakieś pomysły co na własną rękę warto zbadać w tym czasie ?

Embriolog mówiła, że ciężko stwierdzić jednoznacznie powód. Do 4 doby bardzo ładnie dzieliły się komórki i tempo wzrostu też było bardzo dobre, książkowe. Z tego co zrozumiałam b. dobrze rokowały. Mówiła, że po 3 dobie uaktywnia się genom pochodzacy ze strony plemnika i często tu leży problem ale wykluczyć też nie można słabej jakości komórki.

W poniedziałek mam wizyte u swojej gin. I pewnie przed kolejną stymulacją trzeba będzie odczekać między 3, a 6 miesiecy. Ta przerwa chyba najbardziej jest dla mnie ciężka.

Macie może jakieś pomysły co na własną rękę warto zbadać w tym czasie ?
wiadomo, że organizm to nie matematyka, ale też słyszałam, że niestety jesli zarodki obumeirają po 3 dobie to jest to czynnik męski.

reklama
wiadomo, że organizm to nie matematyka, ale też słyszałam, że niestety jesli zarodki obumeirają po 3 dobie to jest to czynnik męski.
Tak, podobno duże jest tego prawdopodobieństwo.
Jedyne co mnie zastanawia to że wyniki nasienia mamy bardzo dobre, więc nie wiem czy i o jakie badanie warto by było je poszerzyć.

Do góry