U mnie o czasie. Dosłownie 3 dni wcześniej.A miesiączka po tych zabiegach przyszła o czasie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U mnie o czasie. Dosłownie 3 dni wcześniej.A miesiączka po tych zabiegach przyszła o czasie?
mi też usuwali polipy i z tydzień na pewno plamiłamMiałam tylko histeroskopię operacyjną (usunięcie polipa). Krwawiłam i lekko plamiłam do 10 dni. Nic poza tym się nie działo... Zaraz potem miałam inseminację.
dzisiaj miałam wizytę i nie płaciłam. Też mam zamrożone zarodki z 2021rNapisałam do MZ maila z tym pytaniem. Jak mi odpiszą to idę do kliniki niech mi zwracaja kasę
dobrze kojarzysz no właśnie wlatuje plamienie. Jednak mamy sezon wiec jeszcze wrzesień spróbujemy naturalnie, i po wakacjach w październiku rejestruje się już do kliniki. Gdyby mialabyc u nas naturalna ciąża to myślę że już by była do tego obecnie 5 cyklu starań po laparo….@Kasienkaol a jak tam u was? Dobrze kojarzę że mieliście do sierpnia starać się naturalnie a potem decyzja czy ivf? Wiecie już czy idziecie w tym kierunku?
Kiedy transfer?dzisiaj miałam wizytę i nie płaciłam. Też mam zamrożone zarodki z 2021r
Bardzo mi przykro .., pewnie będziecie mieli konsultacje z lekarzem... I w takim przypadku obstawiała bym jakość komórek .... .Z kolejnych nowości... u mnie w najbliższym czasie transferu nie bedzie. Dostałam telefon, że zarodki przestały się rozwijać.
Embriolog mówiła, że ciężko stwierdzić jednoznacznie powód. Do 4 doby bardzo ładnie dzieliły się komórki i tempo wzrostu też było bardzo dobre, książkowe. Z tego co zrozumiałam b. dobrze rokowały. Mówiła, że po 3 dobie uaktywnia się genom pochodzacy ze strony plemnika i często tu leży problem ale wykluczyć też nie można słabej jakości komórki.Bardzo mi przykro .., pewnie będziecie mieli konsultacje z lekarzem... I w takim przypadku obstawiała bym jakość komórek .... .
My Mamy taki właśnie problem ...
wiadomo, że organizm to nie matematyka, ale też słyszałam, że niestety jesli zarodki obumeirają po 3 dobie to jest to czynnik męski.Embriolog mówiła, że ciężko stwierdzić jednoznacznie powód. Do 4 doby bardzo ładnie dzieliły się komórki i tempo wzrostu też było bardzo dobre, książkowe. Z tego co zrozumiałam b. dobrze rokowały. Mówiła, że po 3 dobie uaktywnia się genom pochodzacy ze strony plemnika i często tu leży problem ale wykluczyć też nie można słabej jakości komórki.
W poniedziałek mam wizyte u swojej gin. I pewnie przed kolejną stymulacją trzeba będzie odczekać między 3, a 6 miesiecy. Ta przerwa chyba najbardziej jest dla mnie ciężka.
Macie może jakieś pomysły co na własną rękę warto zbadać w tym czasie ?
Tak, podobno duże jest tego prawdopodobieństwo.wiadomo, że organizm to nie matematyka, ale też słyszałam, że niestety jesli zarodki obumeirają po 3 dobie to jest to czynnik męski.