reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
a w postaci barszczu?;) nie traci chyba tych nam potrzebnych wartości?:)
Traci, co innego gotowany burak, co i nego zakwas co innego surowy burak. Do koktajlu musi być surowy, zakwas jest na polepszenie ferrytyny.
aaa okej. Tak zabrzmiało jakby od porzucenia treningów, w rok to zdrowo. Może marsz? Rowerek stacjonarny?;)
Na rowerek i na bierznie chodzę na siłownię, ale lekarz teraz po transferze zabronił i czekam na zielone światło. Dzisiaj idę na drugą betę

Traci, co innego gotowany burak, co i nego zakwas co innego surowy burak. Do koktajlu musi być surowy, zakwas jest na polepszenie ferrytyny.
Na rowerek i na bierznie chodzę na siłownię, ale lekarz teraz po transferze zabronił i czekam na zielone światło. Dzisiaj idę na drugą betę
trzymam kciuki!!!!😻😻😻 może od drugiego trymestru, najlepiej zacząć treningi. Bezpieczniej.
W pierwszej ciąży do końca 6 miesiąca maszerowałam po godzinie na bieżni a do około 4 biegałam. Nie wiem czemu przerwałam, chyba ze strachu… 🙈

Ja niestety na czas procedury zrezygnowałam z siłowni ,naczytałam się o możliwości pęknięcia jajników i chyba mnie to trochę wystraszyło.Kurcze ale jak mi brakuje tego uczucia po treningu .. takiego wiesz że wychodzisz z sali prawie na czworaka 😁 a jednak na buzi uśmiech
to zrozumiałe, tym bardziej po transferze, liczę że delikatne machanie ciężarkami nie będzie miało wpływu.

O Tak, ciężki trening odrazu poprawia humor samopoczucie…. Właśnie wczoraj sobie „dowaliłam” po przerwanej stymulacji i chyba tego było trzeba :)

Czy miała któraś z Was sytuację że badanie kariotypu w dwóch różnych laboratoriach wykazały co innego? Robiliśmy kariotyp jeszcze przed przystąpieniem do programu i wynik był PRAWIDŁOWY. Dzisiaj dostaliśmy z Katowic i ten wykazał jakieś nieprawidłowości w chromosomie 17☹️ ktoś wie od czego zależą te wyniki?

Czy miała któraś z Was sytuację że badanie kariotypu w dwóch różnych laboratoriach wykazały co innego? Robiliśmy kariotyp jeszcze przed przystąpieniem do programu i wynik był PRAWIDŁOWY. Dzisiaj dostaliśmy z Katowic i ten wykazał jakieś nieprawidłowości w chromosomie 17☹️ ktoś wie od czego zależą te wyniki?
Nie spotkałam się z taką sytuacją, ale pewnie jak wszystkie badania i takie są obarczone ryzykiem błędu - pytanie, które z tych badań odzwierciedla rzeczywistość. A co było przyczyną tego, że powtarzaliście kariotypy?

reklama
Nie spotkałam się z taką sytuacją, ale pewnie jak wszystkie badania i takie są obarczone ryzykiem błędu - pytanie, które z tych badań odzwierciedla rzeczywistość. A co było przyczyną tego, że powtarzaliście kariotypy?
Nie mieliśmy przyczyny, po prostu kariotyp był w pakiecie do zrobienia z innymi darmowymi badaniami w Katowicach. Tylko dlatego mamy go drugi raz. Na razie przysłali tylko kariotyp a reszty nie ma. Dramat

Do góry