reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

A jak to jest z tym badaniem zarodków?
Czy to jest nasza decyzja czy lekarza?
Oraz czy na pierwszej wizycie (startowej) lekarz pyta o te badanie zarodków czy to dopiero później wychodzi temat na późniejszym etapie?
Ja mialam już decyzję na pierwszym badaniu, nie musisz mieć zalecenia lekarza możesz badać sama ale to jest drogie i sama ponosisz koszty. Badania zarodków niw są refundowane, mimo zaleceń, ja mam ivf przrz to że jestem nosicielem wady i muszę mieć badania.

reklama
A jak to jest z tym badaniem zarodków?
Czy to jest nasza decyzja czy lekarza?
Oraz czy na pierwszej wizycie (startowej) lekarz pyta o te badanie zarodków czy to dopiero później wychodzi temat na późniejszym etapie?
To jest rekomendacja lekarza, u nas ze względu na nieprawidłowy kariotyp męża. Decyzja wyłącznie nasza, bo nie dość, że kosztuje to kupe kasy to gwarancji żadnej nie daje, że się transfer powiedzie i że na późniejszym etapie jakieś nieprawidłowości nie wyjdą.
Przy pierwszej procedurze nie badaliśmy, dlatego teraz chcemy zrobić „cos wiecej”.

tak, od dziś jesteśmy oficjalnie w programie! :) dokumenty podpisane, wymazy pobrane, jeszcze te wymagane badania z krwi musimy zrobić. Następna wizyta 2 stycznia, a stymulacje rozpocznę pewnie koło 7 stycznia. Plan jest taki, że w styczniu robimy punkcje i badanie zarodków. Na wyniki czeka się koło 3 tygodni, więc transfer będzie odroczony o miesiąc lub nawet dwa. Przed transferem będę miała wlew z accofilu, bo w histero wyszły podwyższone komórki nk.
Do tej procedury podchodzimy bardziej przygotowani i doświadczeni, ale emocje cały czas te same 🥺
W końcu ruszycie do przodu 😊
Będzie szczęśliwy 2025 dla Was, mocno w to wierzę 🧡💛💚💙💜🤎.
Za długo o długo również na kreskach jesteś 🥺.

Super! A komórki NK wyszły Ci w tym badaniu CD56? Jakie miałaś wartości, kto je interpretował i zlecał wlew? Wierzę, że z takim przygotowaniem będzie sukces!
Tak, w CD56 wyszedł mi wynik 182, gdzie norma jest do 60. Interpretował mój gin prowadzący i od razu stwierdził, żeby przed transferem zrobić wlew.
Zobaczymy co z tego wyjdzie :)

reklama
W końcu ruszycie do przodu 😊
Będzie szczęśliwy 2025 dla Was, mocno w to wierzę 🧡💛💚💙💜🤎.
Za długo o długo również na kreskach jesteś 🥺.
Dziękuję 💚 mam nadzieję, że wszystkie pójdziemy na mamuśki niebawem 🍀
Styczeń 2024 miałam pierwszy transfer.
Styczeń 2025 druga stymulacja.
Styczeń 2026 to już musi być bejbik na rękach ;)

Do góry