reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Immuglobina Anty d w 32 tyg ciąży ?

Fado123

Fanka BB :)
Hej jestem w 32+1 tc , mój gin każe mi w tym tyg , zrobić zastrzyk za 400 zł , a wszędzie gdzie czytam robi się to między 28-30 tyg .Czy jest sens to robić ,skoro po porodzie i tak go dostanę?

reklama
Zawsze jest sens robić takie rzeczy natomiast ja robiłam ten zastrzyk rok temu i był wtedy ogromny problem z jego dostępnością i nie było go w żadnych hurtowniach.

Ja miałam ten zastrzyk zrobiony na NFZ w szpitalu. Poproś o skierowanie i tam Ci zrobią. Ale wcześniej trzeba badanie z krwi na przeciwciała bo może nie jest potrzebny ...
u mnie przeciwciała były ok a zastrzyk i tak dali ...

Przeciwciał nie wytwarzam , jest to dostępna za 400 zł . Jestem zła bo nie chce sama podjąć decyzji , a też uważam że jet to bez sensu ,po porodzie i tak będę mieć podane

Przeciwciał nie wytwarzam , jest to dostępna za 400 zł . Jestem zła bo nie chce sama podjąć decyzji , a też uważam że jet to bez sensu ,po porodzie i tak będę mieć podane
Ja zrobiłam na nfz w 32 Tc. Uważam, że warto zrobić, ponieważ gdyby (odpukać) stało się coś nieprzewidzianego, zastrzyk zabezpieczy szansę na kolejną ciążę (w przypadku, gdy dziecko będzie miało odczyn Rh dodatni) . Jeśli teraz zrobisz zastrzyk, po porodzie już go nie dostaniesz.

reklama
Do góry