reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imionka dla Naszych POCIECH :)

U mnie w rodzinie babiniec - moi dziadkowie maja 5 wnuczek, 5 prawnuczek i bylam swiecie przekonana, ze bedzie dziewczynka - imie wybralismy - Róża. Tymczasem tydzien temu okazalo sie, ze to chlopiec - radosc w rodzinie ale mamy teraz problemz imieniem....
Maurycy
Ignacy
Tymon
Stefan
Leon
??????????????????????????????

reklama
miriam u mnie na odwrót, mój tata same córki a nam sami chłopcy, już 4 będzie w rodzinie :-) u nas maluszek będzie nosił imię Tymoteusz Henryk, braliśmy pod uwagę jeszcze Błażeja.. Ignaś też zawsze mi się podobał, ale mój mąż już nie jest zachwycony :crazy:

taki wybór to ie lada decyzja dlatego musi być przemyślana, ważne także aby pasowało do nazwiska. Na pewno uda Wam się dojść do porozumienia, dobrym rozwiązaniem jest także skonfrontowanie waszych typów, może niech każdy z Was napisze po 5 imion, może jakieś będzie widniało na obu listach, wtedy problemu nie będzie :-)życzę powodzenia!

A u nas tak na 90% bendzie Nadia ,chociaz niektorzy roznie reaguja jak mowie ze tak nazwiemy ,no ale coz to nasze dziecko i uwazamy ze bendzie dla niej pasowac to imie:-)

Teśka, to widzę, że mamy podobne upodobania :) Ja od prawie 5 miesiecy niezmiennie dla dziewczynki mam wybrane Nadia i tak juz zostanie :) Mojemu mężowi tez od samego poczatku sie podoba :)
Zmieni sie chyba tylko wtedy, jak zmieni sie płeć ;) Wierze, że jednak nie ;) Wtedy to bede główkować, chociaż chyba byłby Adrianek... Ale bardzo bym chciała, żeby nasza Nadusia juz Nadusią została :)

Nadia - piękne imię - też o nim myślałam, ale rodzinka i M stwierdzili, że mam polskich szukać a nie wymyślać. Gdyby chociaż M się podobało :( Myślałam też o Nataszy, ale tu ten sam problem.
A ostatnio oglądałam You can dance i zastanawia mnie od jakiego imienia jest zdrobnienie Tolek? Podoba mi się. Tola też :)

...
Poszukałam w necie i wychodzi na to, że Tolek to zdrobnienie od Anatola. Brrr... Nie fajnie.

Ostatnia edycja:
reklama
Heledorka, też się nad tym Tolkiem zastanawiałam. Corin, ale jaja na prawdę od Antoniego? Śmiesznie w życiu bym na to nie wpadła. Znam Antonich, ale mówi się do nich; Tosiek, Tosiu, Antek. Dzięki za rozjaśnienie problemu TOLKA :-D

Do góry