reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona naszych malenstw grudzien 2015

Qrcze ale wam zazdroszcze ze macie takie pole do popisu z imionami :tak: My mamy bardzo truddne ,dlugie ,2 czlonowe nazwisko i ciezko cos wybrac :-(

aleeeee... wtepnie bedzie Nikodem (dlugie ale cholernie mi sie podoba :-D) opcjonalnie Natan a dziewczynka na 1000 procent Iga !!!

reklama
Nasz synek będzie miał drugie imię po tatusiu. Mąż nie chciał drugiego, ale jak usłyszał moją propozycję to zrobił się dumny taki i się bardzo ucieszył z pomysłu :-) Wszystko razem ładnie się komponuje. Z racji długiego i skomplikowanego nazwiska imiona dla dzieci wybraliśmy krótkie. Aha...Bardzo podoba mi się jeszcze Adam, ale jest już w rodzinie i wśród znajomych.

My tez dalismy synowi drugie imie po tacie. I teraz jak urodzi sie drugi syn to jak to ugryzc. Moj sie smieje ze damy drugiemu drugie imie po pierwszym hehehe. A ja jestem za tym zeby drugi tez dostal imie po tacie i beda miec oba takie samo :)
Jak dziewczynka to dam po mnie hehe

Ryszarda.... hmmm chyba juz wole Alekszandre hahahahaha
Moja siostra zaklepala sobie Urszule juz rok temu jak w ciazy byla nie zrobie jej tego i nie wezme uli. (Tez ma chlopca).

Porannakawa my tezmamy dlugie nazwisko, co nie przeszkodzilo dac córce na imie Aleksandra, synowi chcualabym dac tez cos nirmaknego typu Krzyś, tylko sasiada many z ktorym ola sie bawi, adas tez ladnie ale juz duzo u nas.
Witek tez fajne, mnie nie śmieszy, tez chce imie na każdy etap życia.
Czekam może tu padnie jakieś co mnie urzeknie.

Agnieszka to bardzo ładne imię:) i bardzo ładnie można je zdrobniać...

Ja przyznaję, że u mnie królują imiona na "L": Laura, Lena, Lidia (najprawdpodobniej dziewczynka), co do chłopca to jeszcze nie mam pomysłu... Ale jakby się tak okazało, to pewnie łatwiej mi będzie coś wymyślić...
A to imię na L? Moje panieńskie nazwisko było na L, moja Mama dała bratu też imię na L... Może to rodzinne jest:)

Hej, nie znamy sie ale podczytuję was. Date mam na początek stycznia ale może sie tez zdarzyć końcówka grudnia! Jeśli chodzi o imię na L tez myśle o dziewczynce na L bo jeśli bedzie chłopak to odziedziczy imię po swoim dziadku taka włoska tradycja czyli Rocco a dziewcZynka podoba mi sie Larissa i Lara, Lia, Livia, Luana

Qrcze ale wam zazdroszcze ze macie takie pole do popisu z imionami :tak: My mamy bardzo truddne ,dlugie ,2 czlonowe nazwisko i ciezko cos wybrac :-(

aleeeee... wtepnie bedzie Nikodem (dlugie ale cholernie mi sie podoba :-D) opcjonalnie Natan a dziewczynka na 1000 procent Iga !!!

Dobry wybór Iga! Super mi sie żyje z tym
Imieniem! Mam trudne i długie nazwisko i Iga bardzo pasuje !

Dzisiaj wpadlo mi do glowy nastepne imie Ewelina.
Tylko mysl ze beda ja nazywac "Ewka" mnie odstrasza, u mnie na osiedlu byly dwie eweliny i obie tak nazywano a u Was? Jak je zdrabniano?

AlfaBeta - u mnie zdrabniali Ewelinka - miałam dwie Eweliny w klasie więc wiem z pierwszej ręki - Ewka to raczej na Ewę tylko słyszałam takie wołanie.

U nas problem z imieniem - dla dziewczynki miała być Eliza bądź Liliana (Lilka) - wcześniej myślałam tez o Laurze i Ewie.
Dla chłopca - mamy problem - miał być już Konstanty, Dawid, Przemek, Ksawery - ale teraz już żadne nam się nie podoba.
Mój syn ostatnio powiedział byśmy nazwali mu brata Stanisław - bo on by chciał do niego mówić Stachu :-D Mój dziadek był Stanisław, więc mojej mamie na pewno by się spodobało - ale mi się nie podoba, więc odpada. Ale młody mnie rozwalił :-) STACHU - hahaha.

reklama
Do góry