reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych malenstw grudzien 2015

Co myslicie o Agnieszce? Moj wpadl na taki pomysl - nie wiem co o tym myslec. Bardzo lubie "sz" w imionach. Agnieszka taka chyba starodawns juz co?

Obcojezyczne imiona b. Mi sie podobaja z "sz". Sheldon, Ashley, albo ostatnio ksiezniczka Charlotta. Och cudowne. Nie dam takiego jednak dziecku.

Znacie imiona zenskie z "sz"? Oprocz nataszy nic nie moge innego wymyslec.
Proszę bardzo: Wieszława, Miroszława, Alekszandra:-D... tylko nie wiem czy w tej formie zarejestrują
Pomyślę jeszcze może coś znajdę.
A Charlotta to podobno Karolina.
Mi się bardzo podoba Simon ale już Szymon mniej.
Ja jestem już po dwóch wojnach o imię, oczywiście nikomu w rodzinie się nie podoba (teściowa przyznała ostatnio że nadal nie lubi imienia Maksymilian) o Aleksandra długo walczyliśmy a teraz migiem wybieraliśmy męskie żeby się nie mogło przydać i tez oczywiście nikomu nie pasuje. Na szczęście na Alicję nie narzekają

reklama
Laura i Lidia sliczne. Lena mi sie juz mniej podoba.
Co do imion meskich tez jestem w kropce. Witold -mam kolege Witka bardzo sympatyczny, wesoly rozgadany dusza towazystwa dzieki niemu to imie nawet mi sie podoba :) jednak gdy go poznalam i powiedzial czesc jestem Witek. To sie smialam 3 dni. Mialam 14 lat i dziwilo mnie to imie strasznie.

Laura -mój typ! ;) Ja już do brzucha mówię Laura albo Leon he he he

@ marcysiaa83: No mnie się też Leoś podoba (gdyby chłopczyk się jednak okazał), tylko mojemu M. już mniej...
No a do brzuszka na razie mówię Laurka:D

@Piguła85: A Tymuś (tzn. Tymoteusz) to słodkie imię, sama dałabym chłopcu, ale z pewnych względów już nie mogę tego imienia wykorzystać:)

Mnie się też podobało zawsze imię Tymoteusz i Tymon, ale mężowi już nie:-) już dawno wybraliśmy imię i będzie Olaf. Do brzuszka też już oboje tak się zwracamy. Ale będą jaja jak się na polowkowym okaże że to jednak dziewczynka. W razie w mamy też już imię dla małej księżniczki :-)

Alez ja Wam zazdroszcze ze tak uslyszycie imie i trafia ono do Was i obydwu sie podoba. Tez byn tak chciala.

Aulyia ez slyszalam ze charlotta to karolina i mam tak samo jak Ty z simonem. W bcym jezyku brzmi lepiej niz po polsku.

hehe to nas tak zaskoczyło imię Inga:) wczesniej slyszalam juz takie ale nigdy jakos mi sie szczegolnie nie podobalo a teraz oboje sie az odwrocilismy jak uslyszelismy:) i decyzja już chyba podjęta :) chodzi mi po głowie jeszcze ciagle Maja ale widze że ostatnio dużo ich jest wiec chyba zrezygnuje :)
Olaf i Mikołaj też mi się podobaja ale moja siostra tak nazwała synków wiec ja już nie moge :)

auliya zazdroszczę "Alicji" bo mąż się nie zgadza, nie podoba mu się, a mi się nie podoba żadne inne...
dobrze, że chociaż mamy wybrane wspólnie dla chłopca: Aleksander
:-D
nie wiemy czy to chłopak czy dziewczynka więc jest jeszcze szansa,że nie będziemy musieli wybierać drugiego imienia (na co po cichu liczę
;-))

Tymoteusz też mi się podoba. Fajne dla osoby dorosłej i dla dziecka.

reklama
AlfaBeta, mam nadzieję, że jednak nie wszystkich śmieszy imię Witek :-p Bo mnie się bardzo podoba i staram się męża przekonać do tego imienia. Dodatkowym atutem jest mała popularność tego imienia, to ładne stare imię. No i Witold pasowałby do starszego Tymona :-p. Według mnie to bardzo ważne, żeby imiona rodzeństwa również do siebie pasowały.
Mnie się podobają imiona, które pasują na każdy etap życia. Tak, żeby małemu dziecku słodzić imieniem, nastolatkowi po prostu zdrabniać, a do dorosłego móc zwracać się bardziej formalnie lub żeby zdrobnienie nie było śmieszne używane w stosunku do dorosłego faceta czy kobiety.

Męczyły mnie też te imiona żeńska z "sz" w środku, bo faktycznie nie mogłam znaleźć żadnego oprócz Agnieszki, Nataszy i pięknego a niewspomnianego tu jeszcze imienia - Urszuli. Przeleciałam książeczkę z imionami i znalazłam jeszcze: Halszka, Libusza (przemiła, przyjemna, podobająca się - pochodzenie czeskie, pierwsze słyszę takie imię :rolleyes2:), Ryszarda, Szczęsna. Słabe :-p. Agnieszka i Urszula najładniejsze.

A zastanawiacie się również nad drugimi imionami (o ile dajecie?). Bo ja drugie już mam dla chłopaka (dla dziewczynki, której nie będzie, mieliśmy obydwa...). Dla mnie piękne,choć nigdy w życiu bym nie nadała dziecku jako pierwsze :-p.Drugie też jest ważne i do przemyślenia.

Ostatnia edycja:
Do góry