reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona naszych dzieci?? Propozycje i ostateczne imionka:)

reklama
Napisał anadri
to nie brak sil tylko lenistwo :-D:-D:-D:-D
:tak::tak::tak::-D:-D:-D;-);-);-)
ja Wam dam lenistwo :szok::zawstydzona/y::no:
dzisiaj Zuzka w nocy praktycznie spac nie dala... a zaczelo sie juz kolo 20 ... wiec przezornie torbe do konca pakowalam... myslalam ze w dwupaku nocy nie wytrzymamy... ale potem mysl ze moze jednak z rana sie uspokoi a tu nic godzina 8 a ona nadal wywija... sie wkurzylam i mowie nie ma .. musze isc spac bo na leb padne... no i spalam do teraz :( te jej fikolki sa strasznie wymeczajace :( ale w tym watku nie bede zrzedzic :cool2:

Dowiedzialam sie wlasnie od bliskiej mi cioci, ze moja babcia uwaza że przez to imię dla naszego synka (ALAN) atmosfera w rodzinie jest zła:szok:. Na pytanie Cioci jakie imie: brzydkie imię-babcia na to. Ze jedno dziecko będzie kochane a drugie nie:szok::szok::szok:! Ciocia pouczyla babcie że dziecko się kocha nie ze względu na imię a ta sie zmieszała i zaczęła głupio sie tłumaczy i jąkać.

Wiecie, ja zdania nie zmienie, ale to takie niesprawiedliwe...:-:)-:)-(

Moja tesciowa tez nie byla szczesliwa a powiedziala:
my nie bedziemy kochac wnuka ze wzgledu na imie ale ze wzgledu na to, ze bedzie naszym wnukiem. My kochamy wnuka a
imie to dodatek...

Smutno mi sie zrobilo...Najgorsze jest to, ze moja babcie nakreca druga ciocia...:-:)-:)-(

ehhh... babcie... moja nie może przeżyć, że to dziedzic nie z "prawego" łoża... w sensie, że bez ślubu i w ogóle... i dziurę mi wierci: a dlaczego? a czemu nie? bla bla bla...
pomimo, że bardzo ją kocham, to ostatnio aż "warknęłam" na nią, żeby w końcu przestała... później wstyd mi było- bo to moja babcia....

ah co domu do imienia bliska znajoma 2 lata temu urodzila synka i nazwala MIŁOSZ i wszyscy nastawieni negatywnie co to za imie ze dziwnie tak w tych czasach takie imie itp... szczerze sama podchodzilam sceptycznie ale to jej syn i ich decyzja przeciez a etraz bym innego imienia nie widziala wlasnie dla MIŁOSZA :)

a pozatym to presje tez czuje od rodziny ze strony meza z tego wzgledu ze 14 pazdziernika urodziło sie u nich w rodzinie dziecko tez chłopiec i nazwali go Pawełek i wszyscy teraz mysla ze ty MY od nich "ukradlismy" pomysł ...i to najgorzej boli ze oni pierwsi ... ale nie obchodzi mnie to wrazie co nikt nie musi nas odwiedzac jak im to sie nie podoba ...

reklama
Ja ostatnio jak blam w rodzinnej miejscowosci i babcia zaczela zmieniac imie mowiac Antos i zaczla nastawiac synka Maciusia na barciszka Antosia to po prostu zapowiedzialam:
To bedzie Alanek. I tak macie mowic i nie zmieniac. A jak uslysze co innego to nie bedziemy po prostu do Was przyjezdzac!
Ale to nie zmienia sytuacji, ze boli mnie serduszko jak cholera jak dowiaduje sie takich rzeczy...Dobrze, ze choc jedna ciocia mnie rozumie...

Do góry