reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych dzieci?? Propozycje i ostateczne imionka:)

reklama
moj ostatnio niesmialo baknal, ze myslal na meskimi imionami. no i wymyslil: ryan albo rhys (chyba, nawet niewiem, jak to sie pisze, bo sa dwie wersje, wlasnie rhys i reece), zwlaszcza to drugie takie ladne walijskie :nerd:

tak sie zastanawiam, co mam zrobic, zeby w koncu zrozumial,ze chce polsko - angielskie, a nie irlandzkie (jego ojciec byl z irlandii ) czy walijskie (jego mama) :baffled:
mowilam juz kilka razy, mam mu wyryc na czole, zeby zrozumial??

a nie moglabys mu dac listy imion ktore wystepuja i w anglii i w polsce? albo ktore bylyby akceptowane i tu i tam?
ja tak musialam zrobic, bo pomimo ze nie mamy w planach powrotu do Polski nie chcialabym zeby brzmialo dziwnie tam, tymbardziej ze dziadkowie (rodzice mojego K) dalej mieszkaja w Polsce

moj termin porodu przeskoczyl z 15.11 na 10.11 :) a moja Mileczke latwo pomylic z Milenka, ale tak naprawde to Emilka :) juz tak rozniscie na nia wolamy, ze nawet od Emisia wyszla nam Misia :D

moj ostatnio niesmialo baknal, ze myslal na meskimi imionami. no i wymyslil: ryan albo rhys (chyba, nawet niewiem, jak to sie pisze, bo sa dwie wersje, wlasnie rhys i reece), zwlaszcza to drugie takie ladne walijskie :nerd:

tak sie zastanawiam, co mam zrobic, zeby w koncu zrozumial,ze chce polsko - angielskie, a nie irlandzkie (jego ojciec byl z irlandii ) czy walijskie (jego mama) :baffled:
mowilam juz kilka razy, mam mu wyryc na czole, zeby zrozumial??

ryan przeslicznie :) ale klaudzia ma racje, wypisz na kartce imiona brzmiace podobnie w jezyku polskim i angielskim, w koncu musi isc na kompromis.

reklama
Do góry